Hyppää sisältöön

Jättipettymys! Kerttu Niskasen pohjeluu on murtunut ja MM-kisat jäävät väliin – "Nyt tuntuu käsittämättömän pahalta"

Niskanen tunsi jalassaan kipua viime lauantaina Falunin kilpailun yhteydessä. MM-kisat jäävät väliin ja kausi on ohi.

Kerttu Niskanen
Kerttu Niskanen ei pääse mukaan Saksan MM-kisoihin ja kausi on ohi. Kuva: Tomi Hänninen
Henri Pitkänen

Saksan Oberstdorfissa 23.2.-7.3.2021 käytävien hiihdon MM-kisojen kisaoppaasta löydät helposti kisojen ohjelman, lähetystiedot ja suorat lähetykset, kisauutiset sekä videoklipit.

Maastohiihtäjä Kerttu Niskanen kertoo Instagramissa, että hänen vasemman jalan pohjeluunsa on murtunut ja näin myös MM-kisat Oberstdorfissa helmi-maaliskuussa jäävät väliin. Niskanen loukkaantui viime viikonloppuna Falunin maailmancupissa, ja lääkärin tarkemmat tutkimukset toivat huonoja uutisia.

Niskanen kertoo, että lauantain perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin yhteislähtökisassa jalkaan tuli kovaa kipua, ja hän taisteli maaliin kisa-adrenaliinin avulla. Hän oli kilpailussa parhaana suomalaisena 12:s 25,2 sekuntia kisan voittaneen Ruotsin Linn Svahnin perässä.

– Kisan jälkeen kipu on ollut todella kova, ja syy selvisi Suomessa. Olin hyvässä kunnossa, enkä päässyt mittaamaan, mihin tänä talvena olisin pystynyt. Nyt tuntuu käsittämättömän pahalta, Niskanen harmitteli.

Niskasen kausi oli epäonninen, sillä hän joutui palaamaan Tour de Skiltä kotiin vatsataudin takia heti avauskilpailun jälkeen. Kauden parhaaksi sijoitukseksi jäi Rukan maailmancupin 10 kilometrin perinteisen kisan kuudes sija marraskuun lopussa.

Lue myös:

Sami Jauhojärvi hämmästeli Kerttu Niskasen erikoista vammaa, päävalmentaja Pasanen yllättyi diagnoosista – viestijoukkueen MM-mitalihaaveet kärsivät kovan kolauksen

Kerttu Niskasen jalassa kipuja – "Varmasti tarvitaan jatkotutkimuksia"

Asiantuntija kyseenalaistaa naisten viestijoukkueen menestysmahdollisuudet, miesten mitalimahdollisuuksien vahvistumiseen vaikuttanut yksi ratkaiseva tekijä

Falun antoi karun kuvan suomalaishiihtäjistä normaalimatkoilla, asiantuntija luottaa vielä yhteen korttiin: "Sitä realismia ei kannata haudata"

Suosittelemme sinulle