Hyppää sisältöön

Nokia myy historiallisessa Tehdassaaressa olevan tehdaskiinteistön nettihuutokaupassa

Kiinteistö on myynnissä 60 päivää.

Myytävä kohde ei ole kaavalla suojeltu, mutta alueen rakennukset on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi. Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Nokia on päättänyt myydä kulttuurihistoriallisesti merkittävällä Tehdassaaren alueella sijaitsevan entisen Upofloorin kiinteistön. Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina. Kiinteistön koko on 28 304 neliötä.

Myytävä kokonaisuus koostuu useista vuosina 1885–1969 rakennetuista osista. Myytävä kohde ei ole kaavalla suojeltu, mutta alueen rakennukset on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi.

Entiset Upofloorin rakennukset siirtyivät Nokian kaupungin omistukseen viime vuoden kesäkuussa Upofloor Oy:n irtisanottua maanvuokrasopimuksen. Tämän jälkeen rakennukset ovat olleet tyhjänä, eikä kaupungilla ole niille omaa käyttöä.

Myyntiin tuleva kokonaisuus käsittää sekä maapohjan että sillä olevat rakennukset. Myynti tapahtuu tarjouskilpailulla Huutokaupat.com-palvelussa. Tarjouskilpailussa kappa solmitaan korkeimman tarjouksen tehneen kanssa. Nokian kaupunki pidättää kuitenkin oikeuden hyväksyä tai hylätä saamansa tarjoukset. Kiinteistö on myynnissä 60 päivää.

– Nokian kaupunki toivoo löytävänsä myytävälle kokonaisuudelle omistajan, jolla on mahdollisuuksia pitkäjänteiseen kiinteistökehittämiseen ja visioita saada kokonaisuus aktiiviseen yritys-, matkailu- ja/tai kulttuuripalvelujen käyttöön, sanoo kaupunginjohtaja Eero Väätäinen.

Lue lisää:

Nokia suunnittelee historiallisessa Tehdassaaressa olevan kiinteistön myymistä nettihuutokaupassa – Upofloorilta jääneille tiloille ei keksitty käyttöä

Suosittelemme sinulle