Hyppää sisältöön

Avopuolisonsa surmasta neljän ja puolen vuoden vankeuteen tuomittu 37-vuotias omaishoitaja valittaa hovioikeuteen

Mies antoi avopuolisolleen alkoholia, lääkkeitä sekä insuliinia hengen riistämistä varten – tuomittiin surmasta 4 ja puoleksi vuodeksi vankeuteen

Omaishoitaja valitti Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden päätöksestä. Surmatuomiota käsitellään seuraavaksi hovioikeudessa. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Surmasta tuomittu mies on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon, ja toimitti valituskirjelmän Pohjois-Karjalan käräjäoikeuteen määräaikaan mennessä tällä viikolla. Tapauksen käsittely jatkuu siis hovioikeudessa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi tammikuun alussa 37-vuotiaan miehen avopuolisonsa ja omaishoidettavansa surmasta neljän vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Mies avusti liikuntakyvytöntä naista itsemurhassa Nurmeksessa joulukuussa 2019. Mies tarjoili pyörätuolin varassa eläneelle naiselle tämän pyynnöstä runsaasti alkoholia, lääkkeitä ja insuliinia.

Omaishoitajana toiminut mies tiesi naisen itsemurhapyrkimyksen ja havaitsi teon, mutta ei pyrkinyt estämään häntä vaan meni nukkumaan. Mies hälytti apua vasta herättyään, mutta nainen oli ehtinyt kuolla.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta ensisijaisesti taposta, mutta käräjäoikeus näki lieventäviä asianhaaroja ja päätyi surmaan.

Muilla asianosaisilla on 17. helmikuuta saakka aikaa tehdä jutussa vastavalitus, jonka jälkeen tapaus voi edetä oikeusprosessissa.

Tuomittu mies on ollut vangittuna joulukuusta 2019 lähtien.

Laki ei sano suoraan, onko itsemurhan auttaminen laitonta vai ei – rikosoikeuden professori: tilanne on kohtuuton

Omaishoitaja antoi avopuolisolleen alkoholia, lääkkeitä sekä insuliinia hengen riistämistä varten – tuomittiin surmasta 4 ja puoleksi vuodeksi vankeuteen

Suosittelemme sinulle