Hyppää sisältöön

Padel-ketju suunnittelee pelihallia Lappeenrantaan – kaupunki taas etsii yrittäjää rakentamaan ulkokenttiä

Hallille aiotaan hakea pian rakennuslupaa.

Padelia pelataan nelinpelinä. Kuvituskuva. Kuva: Esa Huuhko / Yle

Useilla paikkakunnilla toimiva yritys aikoo perustaa Lappeenrantaan padel-klubin. Mailapeliä varten suunnitellaan uutta hallia, joka on määrä rakentaa Lappeenrannan keskustan tuntumaan.

– Kyseessä on sisähalli ja uudisrakennus. Teemme nimenomaan padelia varten hallia. Paikkaa en valitettavasti voi vielä kertoa, toimitusjohtaja Kalle Väinölä Padel Sports oy:stä sanoo.

Yrityksen pelipaikat kulkevat Padel Club Finlandin nimellä. Lappeenrannan klubille on tulossa useita sisäkenttiä ja myös muutama ulkokenttä. Kyseessä on Väinölän mukaan parin miljoonan euron investointi.

Padel on tennistä ja squashia yhdistelevä mailapeli, jota pelataan nelinpelinä. Laji on kasvattanut viime aikoina voimakkaasti suosiotaan.

Lue lisää: Nelinpelissä on voimaa. Padelin harrastajamäärän uskotaan Suomessa nousevan sataan tuhanteen muutaman vuoden sisällä

Lupaprosessi vielä auki

Väinölän mukaan pelihallin lupaprosessi on vielä kesken, mutta hallin tulo Lappeenrantaan on hänen mukaansa jo varsin varmaa.

– Voi sanoa, että yhteistyö Lappeenrannan kaupungin kanssa on sujunut enemmän kuin hyvin. Siitä kiitos heille, Väinölä sanoo.

Sanomalehti Etelä-Saimaan mukaan (siirryt toiseen palveluun) kaupungin rakennustarkastajalla Päivi Salmisella ei ole tietoa, että padel-hallista olisi toistaiseksi vireillä rakennuslupahakemusta. Salminen kertoo myös Ylelle, että rakennusvalvonnassa ei ole tietoa yhtiön toiminnasta Lappeenrannassa. Myöskään kaupungin toimialajohtajalla Pasi Leimillä ei ole tietoa hallihankkeesta.

Kalle Väinölän mukaan pohjatyöt hakemusta varten on tehty, ja se toimitetaan kaupungille lähipäivinä.

Kaupunki aloittamassa keskustelun ulkokentistä

Sen sijaan Leimi kertoo, että kaupunki on aloittamassa markkinavuoropuhelua padel-ulkokentistä, jotka tulisivat Myllysaaren lähelle Kirkkoherranlahden hiekkakentälle. Kentällä on tällä hetkellä moukarin- ja kiekonheiton harjoitusrinki.

Etelä-Saimaa kertoi tammikuun puolivälissä (siirryt toiseen palveluun), että paikalliset yrittäjät ovat suunnitelleet padel-ulkokenttiä Leimin mainitsemalle alueelle.

Paikallinen yrittäjäkolmikko olisi halunnut rakentaa alueelle ulkokenttiä, mutta suunnitelmista luovuttiin sittemmin kaupungin kankeuden vuoksi.

Halli tulossa muualle

Kalle Väinölällä on tiedossa, että paikalliset yrittäjät ovat suunnitelleet ulkokenttiä Myllysaaren lähettyville. Hänen mukaansa Padel Club Finlandin pelihalli ja ulkokentät eivät ole tulossa kyseiselle alueelle.

– Toivottavasti nekin kentät toteutuvat, se olisi hieno homma, Väinölä sanoo.

Padel Sports Finland etsii parhaillaan myös paikallisia toimijoita yhteistyöhön Lappeenrannan hallille esimerkiksi junioritoimintaan ja ylläpitoon.

– Meillä on ollut keskusteluja, ja innokkaita on jo ilmaantunut, Väinölä kertoo.

Voit keskustella aiheesta torstaihin 4.2. klo 23.00 asti.

Juttua täydennetty 3.2. klo 17.12: Lisätty Päivi Salmiselta saatu tieto.

Suosittelemme sinulle