Hyppää sisältöön

Kainuulaisten luottamus päättäjiin horjuu – maakunnan tulevaisuuteen suhtaudutaan pessimistisesti

Suurinta epäluottamus on EU:n päättäjiä kohtaan.

Luottamus valtakunnan päättäjiin on kasvanut 9 prosenttiyksikköä vuodesta 2016. Kuvituskuva. Kuva: Miikka Varila / Yle

Kainuulaisten luottamus päättäjiin on vähäisempää kuin maassa keskimäärin. Tämä käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselytutkimuksesta. Enemmistö asukkaista ei luota kotikunnan, oman maakunnan, valtakunnan eikä etenkään EU:n päättäjiin.

Tutkimuksen mukaan suhtautuminen maakunnan tulevaisuuteen on myös pessimistinen. Seuraavien kymmenen vuoden uhkina nähtiin kuntien talousahdinko, sote-palvelujen heikentyminen, koulutusmahdollisuuksien niukkuus, toimeentulo-ongelmat ja työpaikkojen vähäisyys.

Asukkaista yli kolmannes kannattaa sote-uudistusta, ja noin puolet uskoo palvelujen säilyvän nykyisellään tai paranevan.

Kainuun tulevaisuuden valttikortteja ovat puolestaan vetovoima matkailukohteena, luonto ja ympäristö sekä suvaitsevaisuus ja asuinviihtyvyys. Asuinalueen valinnassa korostuvat turvallisuus ja palvelujen sijainti.

Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy. Tutkimusaineisto on koottu internetpaneelissa marraskuussa 2020. Haastatteluja tehtiin Kainuussa 161.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Suosittelemme sinulle