Hyppää sisältöön

Oulun poliisin entistä ja nykyistä päällystöä epäillään työsyrjinnästä – kantelun teki vaikeavammainen poliisi

Vaikeavammaisen poliisin ja Oulun poliisijohdon erilaisia näkemyksiä on puitu oikeudessa aiemmin riita-asiana.

Oulun poliisin entistä ja nykyistä päällystöä epäillään työsyrjinnästä. Arkistokuva. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Oulun poliisilaitoksen entistä poliisipäällikköä sekä yhtä Oulun poliisilaitoksen päällystöön kuuluvaa henkilöä epäillään työsyrjinnästä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Asiasta kertoi ensin Keskipohjanmaa (siirryt toiseen palveluun).

Lehden saamien tietojen mukaan tutkintapyynnön asiassa on tehnyt Oulun poliisilaitoksella työskentelevä vaikeavammainen poliisi.

Oulun käräjäoikeudesta vahvistetaan Ylelle, että siellä on vireillä rikosasia, jossa Oulun poliisilaitoksen entistä poliisipäällikköä sekä yhtä päällystöön kuuluvaa henkilöä syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta sekä työsyrjinnästä. Vireillä olevan asian käsittelyaikataulusta ei kuitenkaan ole vielä tietoa.

Tapauksen syyttäjät ovat Itä-Suomen ja Etelä-Suomen syyttäjäalueilta.

Vaikeavammaisen poliisin ja Oulun poliisilaitoksen johdon erilaisia näkemyksiä on puitu oikeudessa aiemminkin, tuolloin riita-asiana. Kantajana oli vaikeavammainen poliisi.

Poliisi kertoi riita-asian oikeudenkäynnissä, että hän oli kokenut syrjintää vaikeavammaisuutensa vuoksi. Tuossa tapauksessa valtio velvoitettiin maksamaan korvauksia poliisille.

Poliisihallitus valitti päätöksestä Vaasan hovioikeuteen, ja asian kantajana ollut poliisi on tehnyt vastavalituksen. Vielä ei ole tietoa, milloin asiaa käsitellään Vaasan hovioikeudessa.

Juttua muokattu 5.2.2021 kello 11:01. Korjaus: Asiasta kerrottiin ensimmäisenä Keskipohjanmaan paperilehdessä 29.1.2021, eikä Kalevassa, kuten jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle