Hyppää sisältöön

Ylläksellä lumivyöry rinnealueen ulkopuolella – ihmisiä ei jäänyt alle, etsinnät päättyneet

Lumivyöry tapahtui Kesänkitunturilla.

Pelastuslaitos seuraamassa tilannetta Kesängin Keitaan erämaakahvilan tuntumassa.
Pelastuslaitos seuraamassa tilannetta Kesängin Keitaan erämaakahvilan tuntumassa. Kuva: Satu Renko
Riikka Rautiainen,
Tiina Forsberg

Kolarin Äkäslompolossa Pirunkurun läheisyydessä sattui perjantaina iltapäivällä laskettelijoiden aiheuttama lumivyöry. Lapin pelastuslaitoksen mukaan lumivyöry tapahtui hoidettujen rinnealueiden ulkopuolella eikä lumivyöryyn jäänyt ihmisiä.

Alueella oli nähty kaksi henkilöä, mutta pelastuslaitoksella ei aluksi ollut tietoa, olivatko he olleet lumivyöryalueella vyöryn sattuessa vai kauempana

Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma vahvisti illalla puoli seitsemän aikaan Ylelle, että etsinnät ovat loppuneet, eikä lumivyöryyn ole jäänyt ihmisiä.

Helikopterin avulla etsitään vyöryaluetta Kesänkitunturissa.
Helikopterin avulla etsitään vyöryaluetta Kesänkitunturissa. Kuva: Satu Renko

Lumivyöryn aiheuttaneet laskettelijat ilmoittautuivat hätäkeskukseen ja kertoivat, etteivät havainneet alueella muita ihmisiä. Myös alueen ennen vyöryä ohittanut retkeilijäpari ilmoittautui hätäkeskukseen.

Pelastuslaitoksen jatkotiedotteen mukaan vyöryalue oli noin sata metriä leveä ja lumimassa poistui noin 500 metrin matkalta lähes täysin. Pelastuslaitos sai hälytyksen lumivyörystä hieman ennen puolta neljää iltapäivällä. Paikalla oli yksiköitä Äkäslompolosta, Kolarista, Kittilästä, Sirkasta ja Muoniosta. Etsintöihin osallistui kaksi helikopteria, kymmenen moottorikelkkaa, parisenkymmentä pelastushenkilöä sekä kaksi pelastuskoiraa.

Haarman mukaan lumivyöry tapahtui Kesänkitunturilla. Tunturi on vapaalaskijoiden ja lumikenkäilijöiden suosiossa talvisaikaan ja suosittu retkeilykohde myös muina vuodenaikoina.

Ilmatieteen laitoksen lumivyöryennusteen mukaan Ylläksen alueella on tällä hetkellä huomattava lumivyöryriski. Ennuste on laadittu perjantaina aamupäivällä.

Suosittelemme sinulle