Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Toni Kuusela heitti harvinaisen tuloksen – puhkaisi hallikeihäällä 80 metrin rajan: "Tiettävästi pisin kilpailuheitto Suomessa"

Kuusela voitti kutsukilpailun ylivoimaisesti. Naisissa Anni-Linnea Alanen heitti ikäluokkansa Suomen ennätyksen.

Kuusela
Kuva: Tomi Hänninen
Micke Suopuro
Avaa Yle-sovelluksessa

Keihäänheittäjä Toni Kuusela ylitti Vaasassa 80 metrin rajan hallikeihäällä. Kuusela heitti toisella yrityksellään 80,46 ja nappasi ylivoimaisen voiton Mustasaaren hallissa järjestetyssä kutsukilpailussa. Toiseksi sijoittunut Japanin Genki Dean jäi suomalaisesta melkein kymmenen metriä.

Kuuselan valmentaja Petteri Piironen kertoo SUL:n tiedotteessa, että heitto on tiettävästi pisin, joka tulppapäisellä keihäällä on Suomen kilpailuissa heitetty.

– Täyttä varmuutta siitä ei ole, sillä mitään tilastoja ei ole, Piironen sanoo.

Keihäänheiton hallikilpailut ovat Suomessa harvinaisia, vaikka lajissa järjestetäänkin vuosittain perinteiset talvimestaruuskilpailut.

Kuuselan ulkoratojen ennätys on kesällä 2019 heitetty 83,40. Viime kesänä hän heitti Vantaalla kauden parhaakseen 81,36. Ulkoradoilla Kuusela on ylittänyt 80 metriä kaikkiaan yhdeksän kertaa.

Kuusela saavuttanut Kalevan kisoista kaksi peräkkäistä SM-pronssia. Heittäjä kertoo tiedotteessa, että häntä kiusanneet polvivaivat ovat nyt hellittäneet.

– Viikko viikolta tuntuu paremmalta, Kuusela sanoo tiedotteessa.

Naisten kilpailun voitti 18-vuotias Anni-Linnea Alanen, jonka tulos 51,78 on Suomen halliennätys alle 19-vuotiaiden ikäluokassa.

Lue myös:

Länsi-Suomi: Keihäänheiton suurlupaus Julia Valtanen, 19, teki sopimuksen Superpesikseen

Suosittelemme