Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Katso, kuinka Suomi ja Venäjä kolaroivat taas hiihdossa! Sami Jauhojärvi kaipasi suomalaisyllättäjältä enemmän kunnioitusta

Ulricehamnissa Suomen ja Venäjän ykkösjoukkueet eivät yltäneet miesten parisprinttifinaaliin.

Karmea pettymys! Suomen ykkösjoukkue jäi ulos parisprinttifinaalista, kun kolaroi Venäjän kanssa
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Ulricehamnissa maastohiihdon maailmancupissa nähtiin dramatiikkaa heti karsintavaiheessa. Suomen ykkösjoukkue ja Venäjän ykkösjoukkue kolaroivat miehissä.

Verneri Suhonen ja Gleb Retivih kaatuivat mutkassa. Kumpikin joukkue karsiutui jatkossa.

– Suhonen painoi pikkaisen liian aggressiivisesti sisälle mutkaan. Toki parisprintissä paikka pitää ottaa. Hän oli vähän edellä, Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi sanoi.

Edellisessä miesten joukkuekilpailussa hiihdon maailmancupissa nähtiin Suomen ja Venäjän välillä myös kova kontakti. Salpausselän kisoissa nousi valtava kohu, kun Aleksandr Bolshunov suuttui perinteisen neljän urheilijan viestin loppuvaiheessa Joni Mäelle. Bolshunov huitaisi Mäkeä sauvalla ja hiihti sen jälkeen Mäen päälle maalialueella.

Jauhojärvi ei nähnyt nyt kolarissa jälkiseuraamuksia.

– Vähän pitää kunnioittaa myös vierellä olevaa. Tuossa tehdään mutkaluistelua. Vasen suksi painaa koko ajan ulospäin. Erilaisella rytmityksellä olisi voinut käydä niin, että Suhonen olisi yksin mennyt nurin. Retivih olisi vähän horjunut ja mennyt kohti finaaliin, Jauhojärvi sanoi.

Suomen ja Venäjän erästä meni finaaliin peräti seitsemän joukkuetta, kun ensimmäisestä erästä meni loppukilpailuun vain kolme joukkuetta.

– Valitettavasti kävi näin molempien joukkueiden kannalta. Jälkimmäinen erä oli selvästi nopeampi, Jauhojärvi harmitteli.

Verneri Suhonen säväytti lauantaina Ulricehamnissa, kun hän oli vapaan sprintissä kymmenes ja paras suomalainen. Se on hänen uransa paras sijoitus maailmancupissa.

Gleb Retivih kävi tilanteesta kuumana ruotsalaislehti Expressenille.

– Hän tuli suksieni päälle. Sitten kaaduimme molemmat. En ymmärrä, mitä suomalainen ajatteli. Se oli todella iso virhe, joka vaikutti meihin molempiin, Retivih sanoi.

– Niin tyhmää. Miksi hän hyppäsi suksieni päälle?

Tulospalvelu:

Lue lisää:

“Niin tyhmää” – Venäläistähdeltä rajua kritiikkiä suomalaislupaukselle kohtalokkaasta kolarista parisprintissä

Yle seurasi vilkasta talviurheilusunnuntaita

Suomen kakkosjoukkueet hiihtivät parisprintin finaaleihin – Sundlingilta upea tasapainotaidonnäyte

Tähän hetkeen murskaantuivat Ilkka Herolan voittohaaveet – asiantuntija harmissaan: “Kaikki ainekset olivat todella hyvään hyppyyn”

Jasmi Joensuu sivusi uransa parasta maailmancupissa, Verneri Suhonen säväytti miesten sprintissä – "Tänään oli elämäni paras hiihtopäivä"

Suosittelemme