Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Venäjän tähti vaati rangaistusta Verneri Suhoselle parisprinttikolarista Ruotsissa

Verneri Suhosen toiminta Ulricehamnin parisprintissä ärsyttää Venäjällä.

Gleb Retivih
Gleb Retivih kävi kuumana Verneri Suhoselle sunnuntaina. Arkistokuva. Kuva: AOP/imago sport
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Venäjän tähti Gleb Retivih vaatii rangaistusta Verneri Suhoselle Ulricehamnin parisprintin tapahtumista, kertoo venäläinen uutistoimisto TASS. Suhonen ja Retivih kolaroivat alkuerässä. Kumpikaan joukkue ei päässyt jatkoon kolarin takia.

TASSin mukaan Retivih oli kertonut Instagramissa, että oli keskustellut rangaistusvaatimuksista Venäjän valmentajan Markus Cramerin kanssa.

– Keskustelin tilanteesta Markuksen kanssa. Hän sanoi lähettävänsä kaiken informaation FIS:n kilpailupäällikkö Pierre Mignereylle, jotta tällaisista tilanteista voidaan antaa rangaistuksia. Kukaan ei edes anna keltaista korttia. Jos joku saa varoituksen, hän on varovaisempi vastaavissa tilanteissa, Retivih oli kertonut TASSin mukaan.

Katso Suomen ja Venäjän kolari kuvaa klikkaamalla!

– Markus nosti asian esiin jo Tour de Skillä, mutta joka kerta on uusi näkemys tilanteesta. Loppujen lopuksi emme voi saavuttaa mitään, jos valitukset eivät johda mihinkään.

Retivih oli jo aiemmin todennut ruotsalaislehti Expressenille, että ei tiennyt, mitä Suhonen oikein teki tilanteessa. Seefeldin MM-kisojen parisprintn hopeamitalisti ja sprintin pronssimitalisti piti Suhosen toimintaa tyhmänä.

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi totesi tuoreeltaan tilanteesta, että Suhosen toiminta ei ollut rangaistavaa. Suhonen toimi Jauhojärven mukaan tilanteessa liian aggressiivisesti, vaikka toki sprintissä pitääkin ottaa oma tila.

– Vähän pitää kunnioittaa myös vierellä olevaa. Tuossa tehdään mutkaluistelua. Vasen suksi painaa koko ajan ulospäin. Erilaisella rytmityksellä olisi voinut käydä niin, että Suhonen olisi yksin mennyt nurin. Retivih olisi vähän horjunut ja mennyt kohti finaalia, Jauhojärvi sanoi.

Lue lisää:

“Niin tyhmää” – Venäläistähdeltä rajua kritiikkiä suomalaislupaukselle kohtalokkaasta kolarista parisprintissä

Katso, kuinka Suomi ja Venäjä kolaroivat taas hiihdossa! Sami Jauhojärvi kaipasi suomalaisyllättäjältä enemmän kunnioitusta

Kyllönen ja Lylynperä jäivät hännille parisprintin finaalissa – Haaralan kuperkeikka pilasi Suomen miesten pariviestin: "Harmittaa"

Suosittelemme