Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Tampa Bay Buccaneers riisui Kansas Cityn aseista ja marssi ylivoimaiseen voittoon Super Bowlissa – Tom Bradylle, 43, jo käsittämätön seitsemäs mestaruus

Pelinrakentajalegenda Tom Brady johdatti Tampa Bay Buccaneersin mestaruuteen Super Bowlissa. Patrick Mahomesin tähdittämä Chiefs ei saanut tehtyä yhtään touchdownia.

Brady
Tom Brady valittiin viidettä kertaa Super Bowlin arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kuva: Patrick Smith/Getty Images
Joel Holma
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampa Bay Buccaneers on voittanut amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan mestaruuden. Buccaneers voitti 55. Super Bowlissa hallitsevan mestarin Kansas City Chiefsin lukemin 31–9 kotiareenallaan Tampa Bayssa.

Tampasta tuli näin NFL-historian ensimmäinen joukkue, joka on voittanut mestaruuden kotikentällään.

Buccaneers riisui Chiefsin riisui aseista loistavalla puolustuspelillään ja oli niskan päällä lähes koko ottelun.

Kahden huippupelinrakentajan, Buccaneersin Tom Bradyn, 43, ja Chiefsin Patrick Mahomesin, 25, kohtaamisessa kokemus oli valttia, ja Brady otti jo uransa seitsemännen mestaruutensa.

Patrick Mahomes
Chiefsin tähti Patrick Mahomes ei pelannut Super Bowlissa tasollaan. Kuva: Patrick Smith/Getty Images

Bradyn komennossa

Runkosarjan paras joukkue ja ottelun ennakkosuosikki Kansas City avasi ottelun pistetilin ensimmäisellä neljänneksellä Harrison Butkerin potkumaalilla.

Buccaneers sai pelinsä rullaamaan kuitenkin nopeasti. Tampaan täksi kaudeksi siirtyneen Bradyn heitto tavoitti Rob Gronkowskin, joka teki ottelun ensimmäisen touchdownin. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen kotijoukkue johti 7–3.

Kansas City sortui toisella neljänneksellä rangaistuksiin, joista kotijoukkue rokotti tehokkaasti. Buccaneersin puolustus toimi myös rautaisesti, ja Mahomesin hyökkäyskoneisto oli aseeton: joukkueen huiput Travis Kelce ja Tyreek Hill eivät päässeet ottelussa missään vaiheessa lentoon.

Sen sijaan Brady-Gronkowski-kaksikko teki toistamiseen tuhoja, kun Bradyn 17 jaardin heitto tavoitti maalialueella Gronkowskin.

Buccaneers päätti erittäin vahvan toisen neljänneksensä touchdowniin, joka syntyi jälleen Kansasin rangaistuksen jälkeen. Chiefsillä oli ottelun puolivälin jälkeen peräti 95 rangaistusjaardia.

Tauolle mentäessä Chiefs ei ollut tehnyt yhtään touchdownia ja Buccaneers johti 21–6. Brady teki kolme touchdown-heittoa ensimmäisellä puoliajalla.

Rob Gronkowski
Rob Gronkowskin kahdella touchdownilla Tampa Bay karkasi selvään johtoon. Kuva: Patrick Smith/Getty Images

Kansas City ei saanut peliään kulkemaan tauon jälkeen, vaan ohjat pysyivät Tampalla. Kun Chiefs sai sisään vain potkumaalin, niin Buccaneersin Leonard Fournette lisäsi johtoa juoksemalla touchdownin. Kolmannen neljänneksen jälkeen Tampa Bay johti selvästi 31–9.

Lopun Buccaneers pelasi viisaasti, ja Chiefs jäi nollille viimeisellä neljänneksellä. Chiefsin kaikki pisteet syntyivät potkumaaleista.

Seitsemännen mestaruuden voittanut Brady heitti ottelussa 201 jaardia. Brady valittiin myös ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi. Brady on voittanut kyseisen palkinnon nyt yhteensä viisi kertaa.

– Tätä mestaruutta ei voi viedä kukaan meiltä! Brady hehkutti ottelun jälkeen Viaplayn lähetyksessä.

Buccaneersille mestaruus on sen toinen, edellinen oli vuodelta 2003. Yleisöä oli paikan päällä reilut 20 000 henkilöä.

Super Bowl on yksi maailman seuratuimmista urheilutapahtumista.

Weeknd
The Weeknd esitti näyttävän puoliaikashow'n. Kuva: Getty Images

Lue myös:

Puolen miljardin ihmemies vastaan yli-inhimillinen legenda – Super Bowlissa nähdään ainutlaatuinen kaksintaistelu, jonka käsikirjoitus on valmis trilleri

Murtuuko kotistadionin kirous? Super Bowlista luvassa hyökkäysjuhla, jossa molemmilla joukkueilla on mahdollisuus harvinaiseen temppuun

Vievätkö nämä huipputähdet valokeilan sankaripelinrakentajilta? Seuraa heitä jännittävässä Super Bowlissa

Kahden lapsen äiti on edennyt omia polkujaan kohti amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisuutta – “Täytyy katsoa sekin kortti”

Suosittelemme