Hyppää sisältöön

Käsittämätön tilasto kertoo, kuinka ylivoimainen Tom Brady on – eikä 43-vuotiaan supertähden vatsa tunnu täyttyvän: "Tulemme takaisin"

Tom Brady pelasi jo uransa 10. kerran Super Bowlissa ja voitti seitsemännen mestaruuden. Kukaan muu ei ole pystynyt vastaavaan.

Tom Brady
Tom Brady juhli mestaruutta tyttärensä kanssa. Kuva: Getty Images
Joel Holma
Avaa Yle-sovelluksessa

Tom Brady, 43, teki sen taas. Hän nosti ilmaan seitsemättä kertaa mestaruuspokaalin amerikkalaisen jalkapallon megatapahtumassa Super Bowlissa varhain aamulla Suomen aikaa.

Pelinrakentajalegenda oli Tampa Bay Buccaneersin kantava voima ja heitti kolme touchdown-syöttöä, kun Buccaneers nitisti NFL:n hallitsevan mestarin Kansas City Chiefsin ylivoimaisen näytöksen jälkeen 31–9.

– Olen niin ylpeä joukkueeni jätkistä. Meillä oli rankka marraskuu, mutta onnistuimme yhdessä oikeaan aikaan. Tiesimme, että näin tulee käymään. Pelasimme kauden parhaan ottelumme, Brady kertoi uutistoimisto AP:n mukaan.

Bradya voi huoletta kutsua kaikkien aikojen NFL-pelaajaksi. Hänellä on nyt itsellään enemmän mestaruuksia kuin millään seuralla.

Bradyn seitsemättä mestaruutta hehkutti Twitterissä muun muassa koripalloliiga NBA:n supertähti LeBron James.

Viime vuonna New England Patriotsista Tampaan siirtynyt Brady ei halunnut lähteä vertailemaan mestaruuksia keskenään voiton jälkeen. Sen sijaan Brady väläytti, ettei ole vielä lopettamassa uraansa eli mestaruuksia saattaa tulla vielä lisää.

– Me tulemme takaisin. Tiedätte sen.

Brady valittiin Super Bowlin arvokkaimmaksi pelaajaksi viidettä kertaa.

Ennakkosuosikkina otteluun lähteneen Kansas Cityn Chiefsin peli ei kulkenut missään vaiheessa, vaan Buccaneers osasi pitää joukkueen supertähdet poissa maalialueelta. Chiefs ei tehnyt ottelussa yhtään touchdownia.

Vuosi sitten Super Bowlin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Patrick Mahomes ei selitellyt tappiota.

– Näin pahasti en ole hävinnyt aikoihin. He olivat tänään parempia ja heillä oli hyvä pelisuunnitelma. Kun he puolustavat noin hyvin, meidän hyökkäyksen pitää olla samalla ajatustasolla. Ja tänään näin ei ollut, Mahomes harmitteli.

Mahomes
Tom Brady ja Patrick Mahomes kohtasivat toisensa ottelun jälkeen. Kuva: Getty Images

Buccaneersin kulmakivi oli tiivis puolustus, joka oli myrkkyä Chiefsin tähtipelaajille Mahomesille, Tyreek Hillille ja Travis Kelcelle.

– Tampalle pitää antaa tunnustusta. He pelasivat helkkarin hyvin sekä puolustaen että hyökäten ja voittivat meidät, Mahomes summasi.

Chiefsin valmentaja Andy Reid otti tappion vastuulleen.

– He pelasivat paremmin kuin me. Tällä pelityylillä ei voiteta noin hyvää joukkuetta.

Super Bowlia seurasi paikan päällä reilut 20 000 katsojaa. Tampasta tuli ensimmäinen NFL-joukkue, joka on voittanut Super Bowlin kotikentällään.

Lue myös:

Tampa Bay Buccaneers riisui Kansas Cityn aseista ja marssi ylivoimaiseen voittoon Super Bowlissa – Tom Bradylle, 43, jo käsittämätön seitsemäs mestaruus

Puolen miljardin ihmemies vastaan yli-inhimillinen legenda – Super Bowlissa nähdään ainutlaatuinen kaksintaistelu, jonka käsikirjoitus on valmis trilleri

Suosittelemme sinulle