Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

TS: Laitilan laajalle levinnyt koronarypäs paljastui brittimuunnokseksi

Tartuntaketjussa on tähän mennessä todettu yli 40 tartuntaa.

koronanäyte testiputki.
Tartuntaketjun ensimmäiset tartunnat varmistuivat 19.1. Kuva: Ville Viitamäki / Yle
Eino Kossila
Avaa Yle-sovelluksessa

Varsinais-Suomessa Laitilan koronarypäs on THL:n tutkimuksessa varmistunut viruksen brittimuunnokseksi, kertoo Turun Sanomat.

Laitilalaisella työpaikalla todettiin tammikuussa vajaat parikymmentä tartuntaa, joiden kohdalla alettiin viime viikolla epäillä virusmuunnosta, kun Satakunnan puolella asuvien kolmen työntekijän tartunnat paljastuivat virusmuunnokseksi.

Epidemia on levinnyt Laitilassa laajalle ja tartuntaketjussa on todettu noin 40 tartuntaa.

Kokonaan uusia tartuntoja ei viikonlopun aikana ole tullut ilmi, vaan tartunnat ovat liittyneet aikaisemmin tiedossa oleviin tartuntoihin.

Laitilan ylilääkäri Tuuli Kuisma kertoo, että joukossa on yksittäisiä tartuntaketjuja, joiden kohdalla ketjun alkuperää ei ole pystytty selvittämään.

Jäljityksen tuloksena on myös löydetty tartuntaryppään ensimmäinen tartuttaja, joka on kotoisin Pyhärannasta. Lisäksi tartuntoja on jäljitetty Raumalle ja Uuteenkaupunkiin.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä kehuu paikallisviranomaisten toimintaa Laitilan epidemian hoidossa.

– Vaikka tieto virusmuunnoksesta saatiin valitettavan myöhään, näyttää nyt siltä, että leviäminen olisi Laitilassa kuivumassa kokoon, Pietilä toteaa.

THL:n koronatilastoihin ei ole maanantain luvuissa kirjattu Laitilaan uusia tartuntoja.

Lisää aiheesta:

Laitilalaisella työpaikalla 16 sairastunut koronaan

Tietoja koronaviruksesta Varsinais-Suomessa: Joulurauha julistetaan jälleen ilman yleisöä Turussa

Suosittelemme sinulle