Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Virpi Sarasvuo ihmettelee Venäjän hiihtomaajoukkueen toimintaa – vihjaa, mihin venäläiset pyrkivät: "Erikoista, mutta samalla hyvin tyypillistä"

Virpi Sarasvuo, Sini Forsblom ja Kaj Kunnas keskustelivat Ylen aamun Jälkihiessä. Voit katsoa koko keskustelun kuvaa klikkaamalla.

Super Bowl: amerikkalaisen jalkapallon juhlaa, Suomen miehet kaatuivat hiihdon parisprintissä
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Verneri Suhosen ja venäläisen Gleb Retivihin kolarointi kuohutti tunteita hiihdon maailmancupin sunnuntain parisprinteissä Ulricehamnissa. Suhosen ja Retivihin sukset osuivat yhteen alkuerässä eivätkä maiden ykkösjoukkueet päässeet sen takia finaaliin.

Suomen ja Venäjän joukkueet joutuivat törmäyskurssille jo tammikuussa Salpausselän kisoissa, kun Aleksandr Bolshunov kuumeni hävittyään viestin loppusuoran taistelussa Joni Mäelle. Bolshunov huitaisi Mäkeä sauvallaan ja taklasi suomalaisen vielä maaliviivan jälkeen kumoon.

Suomi vei Lahden tapahtumat Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) kurinpitoon. Tapauksen käsittely on tiettävästi yhä kesken. Entinen mestarihiihtäjä Virpi Sarasvuo arveli Ylen aamun Jälkihiessä, että Venäjä pyrkii nyt viemään huomion pois Bolshunovin toilailusta Lahdessa.

– Venäjälle jäi selvästi hampaankoloon Lahdesta, kun pienistäkin kolhuista nostetaan otsikoita. Nostetaan tikunnokkaan, vaikkei olisi mitään syytäkään. Erikoista, mutta samalla myös hyvin tyypillistä, Sarasvuo ruoti venäläisten toimintaa.

Katso Suomen ja Venäjän kolari kuvaa klikkaamalla!

Sarasvuo piti sunnuntain kolaria täysin mitättömänä tapahtumana.

– Sehän oli ihan puhdas "race accident". Verneri Suhonen kaatui ja siinä sattui olemaan venäläinen (Retivih), joka lähti sitten matkaan, Sarasvuo kuittasi Ulricehamnin tapahtumat.

Sini Forsblom uskoi, että nyt haetaan jo asetelmia helmi-maaliskuun vaihteen Oberstdorfin MM-kisoihin.

– En tiedä, kuvittelevatko venäläiset suomalaisten alkavan nyt säikkyä, kun jyristään tällä tavalla. Mutta näin ainakin buustaavat venäläistä itsetuntoa, Forsblom sanoi.

Kaj Kunnas näkee, että hiihdon väliaikalähtöjä on korvattu esimerkiksi sprinteillä ja yhteislähdöillä, jotta nimenomaan saataisiin viime aikojen kaltaisia dramaattisia tapahtumia.

– Vähän provosoin, mutta nyt hiihdossa on koko ajan asioita, mistä puhutaan. Kansainvälinen hiihtoliitto on varmasti vähän hakenutkin tällaisia tapahtumia, Kunnas mietti.

Lue myös:

Katso, kuinka Suomi ja Venäjä kolaroivat taas hiihdossa! Sami Jauhojärvi kaipasi suomalaisyllättäjältä enemmän kunnioitusta

Venäjän tähti vaati rangaistusta Verneri Suhoselle parisprinttikolarista Ruotsissa

Sami Jauhojärven mielestä Suomella oli huonoa tuuria viimeisessä maailmancupissa ennen MM-kisoja – haastava rata mahdollisti yllätykset

Suosittelemme sinulle