Hyppää sisältöön

Emil Ruusuvuorelle hävinnyt Monfils murtui ottelun jälkeen kyyneliin – vuodatti medialle pettymystään: "Kun olen jo maassa, ammutte minua"

Gael Monfils ei ole voittanut koronatauon jälkeen otteluakaan, ja hän kertoi Emil Ruusuvuorelle kärsityn tappion jälkeen itseluottamuksensa olevan täysin hukassa.

Gael Monfilsilla on vaikea vaihe urallaan käynnissä. Kuva: 2021 Getty Images
Henri Pitkänen

Ranskalaisen tennistähden Gael Monfilsin viimeisin vuosi on ollut vaikea. Hän ei ole ole voittanut koronaviruspandemian aiheuttaman tauon jälkeen vielä otteluakaan, ja kuudes peräkkäinen tappio tuli Australian avointen avauskierroksella Emil Ruusuvuorta vastaan.

Kokenut Monfils, 34, on maailmanlistalla sijalla 11, ja välierissä urallaan sekä Ranskan (2008) että Yhdysvaltojen (2016) avoimissa pelannut ranskalainen on ollut parhaimmillaan listan kuudentena vuonna 2016. Nyt huippupelaaja on täysin hukassa itseluottamuksensa kanssa, ja Ruusuvuorelle kärsityn tappion jälkeen hän murtui kyyneliin lehdistötilaisuudessa.

– Yritän löytää itseluottamustani, jota ei ole. Yritän etsiä sitä pientä temppua, jonka avulla voittaisin. Haluan voittaa, ja yritän tehdä kaikkeni, että voittaisin taas. Harjoittelen, ja yritän uskoa siihen, mitä treeneissä teen. Se on vain kovin vaikeaa, enkä voi hyvin, Monfils vuodatti.

– En osaa syöttää ja pelaan huonosti. Haluaisin pois tästä painajaisesta, mutten voi.

Monfils on tunnettu todella yllätyksellisenä taitopelaajana ja positiivisena yleisön viihdyttäjänä, jolta voi odottaa peleissä mitä vain. Kääntöpuolella on ailahtelu, joka vie pahimmillaan vuonna 2004 ammattilaisuransa aloittaneen ranskalaisen pelistä parhaan terän pois.

– En aio lopettaa tähän. Sanotte, että hävisin taas, mutta minulle se oli vain vuoden ensimmäinen tappio. Yritän jatkaa töitä, jotta näkisin taas hetken, kun peli hymyilee minulle vähän enemmän.

– Äitini on antanut yksinkertaisen vinkin: "jatka harjoittelua ja löydät itsesi jälleen". Se on nyt ainoa asia.

Monfils kokee myös, että media on julma häntä kohtaan.

– Joka kerta kun tulen median eteen, olo on tuomittu. Olen taas hävinnyt. Kun olen jo maassa, ammutte minua. Pyydän armoa, älkää ampuko.

Lue myös:

Emil Ruusuvuori venyi voittoon hurjassa jännitysnäytelmässä – "Urani pisin ottelu, kramppeja viidennessä erässä"

Voitto viiden erän trilleristä! Ruusuvuori löi ranskalaisen maailmantähden ja tykitti jatkoon Australiassa

Australian avoin tennisturnaus käynnistyy kaikista koronaongelmista huolimatta – Ruusuvuorella mahdollisuus yllättää viime aikoina tutuksi tullut maailmantähti

Suosittelemme sinulle