Hyppää sisältöön

Niinistö ja Macron keskustelivat puhelimessa: presidentit jakoivat huolen Venäjästä

Presidentit Niinistö ja Macron keskustelivat maanantai-iltana puhelimessa myös koronavirustilanteesta ja rokotetuotannosta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron olivat puhelinkeskustelussa huolissaan Venäjän ja EU:n suhteiden kiristymisestä. Kuva: Juha Kivioja / Yle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron kävivät maanantai-iltana puhelinkeskustelun, kertoo tasavallan presidentin kanslia verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Puhelimessa presidentit jakoivat huolen Venäjän toimista, jotka ovat johtaneet Euroopan unionin ja Venäjän suhteiden nopeaan heikkenemiseen.

Presidentit keskustelivat myös ajankohtaisesta koronavirustilanteesta ja rokotteiden tuotannosta. Lisäksi he keskustelivat suurvaltasuhteiden tasapainosta ja korostivat vuoropuhelun merkitystä.

EU:n ulkoasioiden korkea edustaja Josep Borrell ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov keskustelivat perjantaina, jonka jälkeen Borrell kuvasi tapaamista "pohjanoteeraukseksi" osapuolten suhteissa. Suhteita kiristää Venäjän oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin kohtelu.

Suosittelemme sinulle