Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kuortaneen lukion urheilulajien valikoima kasvaa – telinevoimistelu uusi laji, amerikkalainen jalkapallo tulossa syksyllä

Telinevoimistelun ottamista Kuortaneen lukion lajiksi on suunniteltu yhteistyössä kunnan, Kuortaneen urheiluopiston ja Suomen voimisteluliiton kesken. 

Telinevoimistelijoita harjoituksissa.
Telinevoimistelu on Kuortaneen urheilulukion uusi laji. Kuva: YLE / Anri Koski
Ulla Kuivasmäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Telinevoimistelu tulee Kuortaneen lukion uudeksi lajiksi.

Kuortaneen kunnanvaltuusto teki asiasta päätöksen eilen. Kuortaneen Urheiluopistolle valmistui viime vuonna myös uusi telinevoimisteluhalli.

Telinevoimistelun ottamista Kuortaneen lukion lajiksi on suunniteltu yhteistyössä kunnan, Kuortaneen urheiluopiston ja Suomen voimisteluliiton kesken.

Myös amerikkalainen jalkapallo on tulossa Kuortaneen valikoimaan. Kunnanhallitus on tehnyt jo viime vuoden lopulla päätöksen, että syksyllä 2021 uutena lajina aloittaa amerikkalainen jalkapallo.

Lukion osalta lajikirjon laajentamisella varaudutaan siihen, että toiminta ei ole liiaksi muutamien vahvojen lajien varassa.

Lajivalikoiman vahvistuminen telinevoimistelulla on osa kunnanvaltuuston hyväksymää lukion kehittämissuunnitelmaa, jonka tavoitteena on lukion opiskelijamäärän kasvattaminen 250 opiskelijaan vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteeseen pääsemiseksi lukioon on otettava 2-3 uutta lajia.

Kuortaneen urheilulukion muut lajit ovat tällä hetkellä jalkapallo, jääkiekko, keilailu, kestävyyslajit, lentopallo, paini, pesäpallo ja yleisurheilu.

Suosittelemme sinulle