Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Millainen käskyttäjä on yli 800 ottelua SM-liigassa valmentanut Pekka Virta? Lukon Heikki Liedes kertoo, miten kasvoi kovassa koulussa luottokapteeniksi

Heikki Liedes kertoo Unelmia ja kiekkohommia -audiosarjassa pitkästä yhteisestä taipaleestaan Pekka Virran kanssa.

Heikki liedes
Kuva: Tomi Hänninen
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa
Heikki Liedes kertoo Unelmia ja kiekkohommia -audiosarjan tuoreimmassa jaksossa Rauman Lukon menestyksen taustoista.

Rauman Lukko on jatkanut jääkiekon SM-liigassa tällä kaudella siitä, mihin viime keväänä jäi. Yksi joukkueeseen tullut muutos on kapteenin C-kirjaimen siirtyminen Heikki Liedeksen rintaan. Vaikka Liedeksen ja päävalmentaja Pekka Virran alku ei aivan ruusuilla tanssimista ollutkaan, luottamus joukkueessa on vahva ja tulokset ovat olleet sen mukaisia.

Lukko on liigan kärjessä ja Virta sai alkuvuodesta vyölleen kolmantena valmentajana sarjan historiassa 800 ottelua päävalmentajana. Liedes kertoo Ilmari Pitkänen: Unelmia ja kiekkohommia -audiosarjassa, millainen valmentaja Virta on ja miten hän itse kasvoi Virran kovassa koulussa Lukon kapteeniksi.

– Kaikki on lähtenyt omasta henkisestä kasvustani. Miksi suhteemme on hyvä? Olemme "Peksin" kanssa rehellisiä, olemme keskustelleet asioista ja menneet eteenpäin. Peksi on reilu ja rehti valmentaja. Hän antaa mahdollisuuden, kun hän näkee, että asioita tehdään oikein, Liedes kertoo.

– Harjoittelemme todella kovaa. Meillä ei ole yhtään huonokuntoista jätkää. Se on yksi menestyksemme salaisuuksista, vaikka salaisuushan se ei ole. Vapaapäiviä ei tarvitse kysellä.

Entä millainen pelaaja ja ihminen on Liedes itse? Miten HPK:sta ponnistanut hyökkääjä on vakiinnuttanut paikkansa liigassa avainpelaajana ja ketä hän itse katsoi ylöspäin nuorempana? Vastaukset saat kuuntelemalla jakson klikkaamalla yllä olevaa soitinta tai tätä linkkiä.

Unelmia ja kiekkohommia on kokeneen SM-liigakiekkoilijan Ilmari Pitkäsen audiosarja, jossa luistellaan jääkiekkoilijan elämään lajin sisälle. Myös Yle Puheen Kiekkokierroksella kuultavassa sarjassa vieraina ovat mielenkiintoisimmat kiekkopersoonat, jotka raottavat verhoa kulissien taakse.

Sarjassa ovat Liedeksen lisäksi vierailleet muiden muassa NHL:n nuori tähti Miro Heiskanen, toisella yrityksellään NHL:n valloittanut Mikko Koskinen, maalipyssy Teemu Pulkkinen ja KHL:ssä ennätyksiä rikkova Markus Granlund. Koko sarja on kuunneltavissa Yle Areenassa.

Lue myös:

Niclas Lucenius on Suomi-kiekon poikkeustapauksia, eikä tingi luonteestaan – ennen Suomen mestaruutta hän palasi alkuun ja oivalsi jääkiekon ytimen

Pelätty suomalaiskolmikko rikkoo ennätyksiä ja komeilee pörssikärjissä – NHL:n Venäjään vaihtanut Markus Granlund kertoo, millainen on KHL-legendaksi kasvanut Teemu Hartikainen

Miten luodaan 15 vuoden ura SM-liigassa? Mikko Kuukka kertoo, kuinka kouliintui ylimielisen NHL-lupauksen rinnalta luotettavaksi liigakonkariksi

Miltä tuntuu satuttaa kaukalossa vastustajaa? Pahimmassa tapauksessa toiselta voi viedä ammatin tai näkökyvyn – "Se voi olla frendi, bestman tai lapsen kummi"

Kaapo Kähkönen muistelee, miltä tuntui torjua Nuoret Leijonat MM-kultaan ja pääministerin saunalle – mestarivahdin ennustus ennen kotiturnausta ei olisi voinut mennä pahemmin pieleen

Teemu Pulkkinen oli jääkiekon suurlupaus, jolle Hannu Jortikalla oli oma lempinimi – pistetykki puhuu avoimesti NHL-vuosistaan: "Tavoitteena oli pelata siellä pitkä ura"

Muistatko vielä Miro Heiskasen ihastuttavan NHL-debyytin? Nuori kiekkotähti avaa ajatuksiaan Ylen uudessa sarjassa – löydät kaikki jaksot täältä

Suosittelemme sinulle