Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

50 vuotta täyttävä Jari Litmanen sairasti keväällä koronan – kärsii yhä jälkioireista: "Fyysinen rasitus kolahtaa kovasti"

Jari Litmanen viihtyy hiihtoladuilla Iivo Niskasen hanskat kädessään.

Jari Litmanen Amsterdam
Litmanen vieraili vanhan seuransa Ajaxin kotistadionilla syksyllä 2018. Kuva: Getty Images
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilijalla Jari Litmasella on ensi viikolla edessään merkkipäivä. Litmanen saavuttaa lauantaina 20. päivä helmikuuta 50 vuoden iän.

Suomalaislegenda asuu nykyään Virossa, jossa mennyt vuosi on ollut haastava. Litmanen sairastui koronaan keväällä, eikä koe vieläkään toipuneen täysin.

– En vain ole kunnossa. Kaikki fyysiset rasitukset kolahtavat kovasti. Nyt olen joutunut ensimmäistä kertaa miettimään, mitä jaksan tai kykenen tekemään, Litmanen kertoi lähestyvän merkkipäivän kunniaksi järjestämässään mediatilaisuudessa.

– Jos joskus tuntuu hyvältä ja vähän innostuu, se kyllä tulee kovaa takaisin. Siinä menee monta päivää toipuessa.

Litmanen on viettänyt korona-aikaa kotonaan Virossa perheen kesken rajoitusten keskellä. 50-vuotispäiviä juhlitaan hankalassa tilanteessa luonnollisesti perhepiirissä.

– Tässä on oltu aika kanveesissa. Vuosi sitten maaliskuussa olin vielä fyysisesti erittäin hyvässä kunnossa. Voisi sanoa, että viimeisen vuoden aikana olen vanhentunut enemmän kuin yhdeksässä sitä edeltävässä, Litmanen harmitteli.

Litmanen on ollut julkisuudessa esillä viime aikoina vain vähän. Suomessa vieraillessaan hän on mahdollisuuksien mukaan mukana Kakkosessa pelaavan kasvattajaseuransa Lahden Reippaan edustusjoukkueen toiminnassa päävalmentajan Tommi Kautosen apuna.

Tallinnassa viime aikojen ykkösjuttu on löytynyt hiihtoladuilta.

– Viimeisten kuukausien aikana olen saanut kiksejä siitä, kun olen käynyt pari kertaa viikossa hiihtämässä. Minulla on Iivo Niskasen oranssimustat hanskat aina kädessäni, Litmanen paljasti.

Lue myös:

"Sää ja alusta ovat meidän etumme" – kestääkö Portugali Helmareiden kyydissä Töölön pakkasessa?

Helmareiden joukkue tärkeisiin EM-karsintaotteluihin vastaan nimetty – Skotlannin nenällään kaatanut Amanda Rantanen mukana

Suosittelemme