Hyppää sisältöön

Suojelupoliisin päällikkö TV1:n Ykkösaamun vieraana: Mitä haluat kysyä Antti Pelttarilta?

Suomi oli kylmän sodan aikana vakoojien pelikenttää. Kumpaa olemme nyt, enemmän lintukoto vai polttopiste? Ykkösaamun vieraana suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari.

Kuvassa on Antti Pelttari Ylen aamussa 30. lokakuuta 2020.
Antti Pelttari on TV1:n Ykkösaamun vieraana lauantaina 13.2. Pelttari vieraili Ylen aamussa myös lokakuun lopulla. Kuva: Silja Viitala / Yle
Jukka Vanninen

Kiinalainen teknologiayhtiö Huawei 5G-verkkoineen on herättänyt Euroopassakin pelkoa. Millä tavalla 5G-verkko on kriittisen tärkeä niin Suomen kuin muidenkin valtioiden turvallisuuden kannalta?

Tiedustelulait toivat supolle mahdollisuuden myös ulkomailla tapahtuvaan tiedusteluun. Tarkoittaako tämä sitä, että suomalaisia on tiedustelutehtävissä maailmalla?

Kiinnostavatko Vastaamosta varastetut tiedot ulkomaisia tiedustelupalveluja? Millaista hyötyä ne voisivat tiedoista saada?

Kansallisen turvallisuuden selvityksessään suojelupoliisi nosti esiin, että kybervakoilu on tällä hetkellä tavanomaista aktiivisempaa, ja turvallisuuden vaarantavan poikkeaman tunnistaminen on nyt normaalia haastavampaa. Miksi näin?

Antti Pelttari on TV1:n Ykkösaamun vieraana lauantaina 13.2. klo 10.05. Seija Vaaherkumpu haastattelee.

Pelttarille voit lähettää kysymyksiä sähköpostitse osoitteella TV1.ykkosamu@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella.

Kysely ei ole enää käytettävissä.

Suosittelemme sinulle