Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Bayernille häkellyttävä jo kuudes jalkapallotitteli yhdeksään kuukauteen

Bayern Münchenin huima pokaaliputki sai jatkoa seurajoukkueiden MM-tittelillä

Manuel Neuer on tottunut nostelemaan kannuja Bayernille
Manuel Neuer on tottunut nostelemaan kannuja Bayernille Kuva: Getty Images
STT–Yle,
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Saksan jalkapallojätti Bayern München täydensi yltäkylläistä palkintokaappiaan, kun se pelasi seurajoukkueiden MM-turnauksen loppuottelun torstaina Qatarissa. Tuorein baijerilaisten jalkoihin jäänyt oli meksikolaisseura Tigres, joka kaatui 0–1-tappioon.

Bayernin yksi avainpelaajista, Thomas Müller antoi ottelun alla positiivisen koronanäytteen ja oli sen vuoksi pois kokoonpanosta. Bayernilta oli ollut aiemmin sivussa koronan takia muun muassa Leon Goretzka ja Javi Martinez.

Ottelun ainokaisen maalin viimeisteli ranskalaispakki Benjamin Pavard, kun pelikello näytti 59. minuuttia. Seurajoukkueiden maailmanmestaruus on Bayernille toinen, edellisen se otti 2013.

Benjamin Pavard juhlittavana Bayernin miehistössä
Benjamin Pavard juhlittavana Bayernin miehistössä Kuva: Getty Images

Titteli on Bayernille jo kuudes yhdeksän kuukauden sisään. Seura voitti 2020 Mestarien liigan, Saksan mestaruuden, Saksan cupin, Saksan supercupin ja Euroopan supercupin. Kuuden pokaalin putkeen on aiemmin yltänyt vain Barcelona vuonna 2009.

MM-pronssi meni egyptiläiselle Al Ahlylle, joka löi brasilialaisen Palmeirasin rp-kisassa 3–2. Varsinainen peliaika päättyi 0–0.

Suosittelemme sinulle