Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Rataliikenteen ohjauskeskus siirtyy Kouvolasta Tikkurilaan tai Pasilaan – tilat vielä puuttuvat

Aiemmin tällä viikolla kerrottu aikalisä Kouvolan-ohjauskeskuksen siirrosta koskee pelkästään keskuksen tulevaa osoitetta.

VR:n veturi kulkee ratapihalla
Junaliikennettä ei jatkossa ohjata Kouvolasta. Arkistokuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Mirjam Tahkokorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

Rataliikenteen ohjauskeskus lähtee pois Kouvolasta. Suuntana on joko Pasila tai Tikkurila.

Valtion liikenteenohjausyhtiö Fintraffic Raide oy ei ole vielä päättänyt lopullista uutta sijaintia. Fintraffic Raide oy:n toimitusjohtaja Pertti Saarela vahvistaa, että vahvimpina vaihtoehtoina ovat tällä hetkellä Pasila ja Tikkurila.

– Joka tapauksessa hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella, jotta henkilökunnan työssäkäynti olisi mahdollisimman sujuvaa, Pertti Saarela sanoo.

Yhtiö tiedotti tiistaina, ettei se ole vielä tehnyt lopullista päätöstä ohjauskeskuksen siirrosta pääkaupunkiseudulle. Sen mukaan asiassa otettiin puolen vuoden aikalisä, koska toimitilakysymystä ei ollut vielä ratkaistu.

Lue lisää: Kouvola saa pitää rataliikenteen ohjauskeskuksen – keskittämiselle aikalisä

Fintraffic haluaa yhdistää nykyiset ohjauskeskukset Helsingissä ja Kouvolassa samaan paikkaan.

Helsingin-ohjauskeskus sijaitsee nykyisin Itä-Pasilassa valtion virastotalossa. Pertti Saarelan mukaan nykyiset toimitilat ovat puutteelliset ja ahtaat, joten ne pitäisi joka tapauksessa uusia.

Automaatio vähentää ohjaustehtäviä

Kouvolan-ohjauskeskuksessa on noin 80 työpaikkaa. Kun Kouvolan ja Helsingin ohjauskeskusten toiminnot yhdistyvät, työpaikat siirtyvät Kouvolasta pääkaupunkiseudulle.

Kouvolassa työskentelee nykyisin kahdeksan henkilöä asiantuntijatehtävissä. Heidän työpaikkansa säilyvät.

Kun ohjauskeskukset yhdistyvät, niistä vähenee noin 15 työpaikkaa. Tämä tapahtuu vuonna 2024, jolloin Pohjois-Suomen kauko-ohjausjärjestelmä on valmis.

– On hyvin mahdollista, että kun tämä muutos tapahtuu vasta kolmen vuoden päästä ja eläkepoistuma on niin suuri, kutakuinkin kaikille on tarjolla ohjaustöitä Helsingin suunnassa, Pertti Saarela sanoo.

Hänen mukaansa perinteiset liikenteenohjaustehtävät joka tapauksessa vähenevät, koska junien automaatio lisääntyy.

– Kun automaatio ottaa yhä enemmän roolia, voidaan hoitaa entistä laajempia alueita. Automaatio hoitaa sen, joten työtehtävien roolit muuttuvat.

Yhtiö aikoo keskittyä Kouvolassa jatkossa rautateiden digitalisaatioon liittyvään järjestelmien kehittämiseen ja testaamiseen.

Fintraffic Raide oy:n toimitusjohtajan Pertti Saarelan mukaan uuteen osaamiskeskukseen on tulossa 20–30 uutta työpaikkaa järjestelmien kehitykseen ja käyttöönottoon liittyviin tehtäviin.

Lue lisää: Työntekijäliitto suomii rajusti päätöstä Kouvolan rataliikenteen ohjauskeskuksen jatkoajasta: "Tälle ei voi antaa edes arvosanaa"

Voit keskustella aiheesta 13.2.2021 kello 23.00 saakka.

Suosittelemme sinulle