Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Yllätys Australian avoimissa: viidenneksi rankattu katsomoon, 26-vuotiaalle Pegulalle uran ensimmäinen Grand Slam -turnauksen puolivälieräpaikka

Voitto oli Jessica Pegulalle uran ensimmäinen top 10 -pelaajasta.

Jessica Pegula tuulettaa.
Jessica Pegula tuuletti voittoa villisti. Kuva: EPA
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltalainen Jessica Pegula yllätti ukrainalaisen Elina Svitolinan Australian avoimen tennisturnauksen neljännellä kierroksella. Sijoittamaton Pegula voitti viidenneksi sijoitetun Svitolinan kolmessa erässä luvuin 6–4, 3–6, 6–3.

Ottelu kesti 115 minuuttia, ja voitto oli Pegulalle uran ensimmäinen top 10 -pelaajasta.

Vielä viime kuussa Abu Dhabissa Svitolina voitti Pegulian suoraan kahdessa erässä, mutta nyt yhdysvaltalainen oli aloitteellisempi.

– Minä todella ihailen sitä, millainen Elina Svitolina on kentällä. Hän taistelee aina, ja tänään minä yritin taistella. Se oli kova ja hermoja raastava peli, Pegula totesi ottelun jälkeen.

Puolivälierissä 26-vuotias Pegula kohtaa maannaisensa Jennifer Bradyn. Maailmanlistalla 61. sijalla oleva Pegula ei ole koskaan aikaisemmin pelannut Grand Slam -turnauksen puolivälierissä.

Yllätys ei ollut Pegulalle turnauksen ensimmäinen, sillä avauskierroksella hän voitti entisen maailmanlistan ykköspelaajan, kun hän voitti turnauksessa 12. sijalle rankatun Victoria Azarenkan.

Pegula pelaa Australian avoimissa vasta toista kertaa uransa aikana.

Lue myös:

Huippuvireinen Dimitrov jyräsi kolmossijoitetun Thiemin ulos Australian avoimissa, Serena Williamsille jo uran 54. puolivälieräpaikka

Henri Kontinen heti katsomoon myös sekanelinpelissä, Osaka naisten puolivälieriin

Suosittelemme sinulle