Hyppää sisältöön

42-vuotias vei mestaruuden, kakkonen 38 vuotta – Virpi Sarasvuo kommentoi SM-hiihtojen tasoa: "Ei ole oikein järkevää syyllistää voittajaa siitä, että hän oli paras"

Mitä viikonlopun SM-hiihdot kertoivat kilpailijoiden tasosta? Tätä pohdittiin Ylen aamun Jälkihiessä.

Mikko Koivu lopetti NHL-uransa, Norjan maailmancupin kisat peruttu, SM-hiihtäjien taso
Mikko Koivu lopetti NHL-uransa, Norjan maailmancupin kisat peruttu, SM-hiihtäjien taso
Jonne Niemeläinen

Viikonlopun Pyhäjärven SM-hiihtojen naisten 10 kilometrin vapaalla kokemus oli valttia. SM-kultaa hiihti 42-vuotias Riitta-Liisa Roponen ja hopeaa otti viime maaliskuussa menestyksekkään ampumahiihtouransa päättänyt Kaisa Mäkäräinen, 38. Maajoukkuehiihtäjistä 36-vuotias Laura Mononen sijoittui kolmanneksi ja 33-vuotias Anne Kyllönen neljänneksi.

Urheiluasiantuntijat Sini Forsblom, Virpi Sarasvuo ja Juha Valvio perkasivat Ylen aamun Jälkihiessä SM-hiihtojen antia.

– Suomen parhaat voittivat. Ei ole oikein järkevää syyllistää voittajaa siitä, että hän oli paras. Kyllä se yleensä menee näissä kisoissa niin, että parhaat voittavat. Riitta-Liisa on edelleen panostanut lajiin. Mitä Kaisan kakkossijaan tulee, niin se ei voinut olla yllätys niille, jotka vähänkään ovat seuranneet kestävyysurheilua, Sarasvuo totesi.

Poissa Pyhäjärveltä olivat maajoukkueen tähdet Krista Pärmäkoski, 30 ja Kerttu Niskanen, 32. Pärmäkoski keskittyy MM-hiihtoihin ja Niskanen on sivussa loukkaantumisen takia.

– Pitää myös muistaa, että Krista ja Kerttu olivat poissa. Riitta-Liisa on kuitenkin ollut vapaalla Suomen kolmen parhaan joukossa tänä vuonna silloinkin, kun kaikki ovat olleet viivalla. Nuorille sattui siinä mielessä huono sauma, kun nuorten MM-kisat olivat samaan aikaan, Sarasvuo muistutti.

Roponen on naimisissa valmentajansa Toni Roposen kanssa.

– Jos häviää Riitta-Liisalle, niin pitäisikö katsoa peiliin tai pyytää Toni Roposta valmentamaan, Valvio kysyi.

Sunnuntaina päättyneissä nuorten MM-kisoissa Suomi nappasi neljä mitalia ja lisäksi neljä sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon henkilökohtaisilla matkoilla.

– Nuorten MM-kisojen menestys oli kiitettävää. Ei tässä ihan huolissaan tarvitse olla, mutta onhan se aika mielenkiintoista, että SM-kisoissa ei löytynyt enempää haastajia. Kärki oli aika kapea, Valvio jatkoi.

Jälkihiessä keskusteltiin myös NHL-uransa päättäneestä Mikko Koivusta, Norjan peruuntuneista talvilajien maailmancupeista ja yhteiskunnallisesti merkittävien urheilutapahtumien listalle lisätyistä naisten urheilutapahtumista.

Klikkaa jutun kuvaa ja katso koko Jälkihiki.

Lue myös:

Riitta-Liisa Roponen, 42, juhli Suomen mestaruutta ja näytti kuuluvansa MM-kisoihin – Kaisa Mäkäräiselle SM-hopeaa

Mäkäräinen pätki maajoukkuehiihtäjät selvällä erolla SM-kisoissa, vaikka ei ollut parhaassa terässä: "Hiihdin itseltäni jalat alta eilen"

Hiihtomaajoukkueen päävalmentaja yritti houkutella Mäkäräistä MM-kisoihin – Jauhojärvi tyrmäsi spekulaatiot valitsemisesta kahdesta syystä¨

Nuorten MM-kisoissa parasta menestystä 20 vuoteen – viikonloppu alleviivasi kuitenkin huolen naisten A-maajoukkueen tason romahtamisesta lähivuosina

Naisten jalkapallo- ja jääkiekko-otteluita yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien televisiointilistalle

Jarmo Kekäläiseltä paljastus Ylelle: on alustavasti kysynyt Mikko Koivua töihin Columbukseen – "Todella moni pelaaja saisi ottaa oppia"

Mikko Koivu lopettaa NHL-uransa: "Olen ikuisesti kiitollinen"

Suosittelemme sinulle