Hyppää sisältöön

Suomalaisten MM-urakka vauhtiin erikoisella parisuurpujottelulla – Samu Torsti povaa yllätyksiä: "Kaasu pohjaan tiistaina ja perjantaina vielä syvemmälle"

Alppihiihdon MM-kisoissa ovat tiistaina ohjelmassa parisuurpujottelut. Samu Torstin päälaji suurpujottelu on vuorossa perjantaina.

Samu Torsti on ollut tällä kaudella kerran maailmancupin pisteillä. Kuva: AOP

Alppihiihdon MM-kisat Cortina d'Ampezzossa ovat olleet käynnissä jo viikon verran, mutta suomalaisten osalta kisat käynnistyvät vasta tiistaina laskettavassa parisuurpujottelussa. Siinä ovat mukana ainakin Samu Torsti, Riikka Honkanen ja Erika Pykäläinen.

Suurpujottelun erikoismiehellä Torstilla on ollut tällä kaudella uudet tuulet, kun hän on harjoitellut elokuusta lähtien Ruotsin maajoukkueen kanssa. Kokemus on ollut positiivinen.

– Olen ollut täysivertaisena joukkueen jäsenenä siitä lähtien. Homma on toiminut hyvin. Heillä on kokonaisuus hyvin hanskassa. Alku oli kielen kanssa vähän tahmaista, mutta ei siinä kauan mennyt ennen kuin ruotsi alkoi taittua sujuvasti, Suomen suurin menestystoivo Torsti kertoi Yle Urheilulle.

Torstin mukaan eroja entiseen löytyy esimerkiksi siinä, kuinka paljon yhdessä tekemiseen ja yhteishenkeen panostetaan.

– Lähtien siitä, miten päivälliselle pukeudutaan. Välillä on tullut kuittia, jos on sandaalit jalassa. Toki myös treenipaikat on aina viimeisen päälle mietitty.

Maailmancupin tulokset eivät kuitenkaan ole olleet Torstilla aivan odotusten mukaisia. Ainoa pisteille riittänyt sijoitus on ollut 27:s Santa Caterinassa, mutta Torsti näkee alkukauden kisoissa hyvääkin.

– Alkuun tuli oikein hyviäkin kilpailuja, perusvauhti oli oikein hyvää, mutta tein turhia virheitä. Sitten tuli huono vaihe, jossa laskin huonosti.

Samu Torsti on harjoitellut tämän kauden Ruotsin maajoukkueen mukana. Kuva: PTB-Creative

MM-kisoihin Torsti valmistautui ruotsalaisten kanssa kymmenen päivän viimeistelyleirillä parin tunnin ajomatkan päässä Cortinasta.

– Ruotsin joukkueen ammattitaito tuli leirillä esille. Siellä rauhoitettiin tilanne, katsottiin mikä alkukaudesta toimi ja lähdettiin siitä rakentamaan.

Tiistaina Torstin MM-kisat käynnistyvät parisuurpujottelulla, joka käydään uudella konseptilla. Ensin lasketaan karsinta eri rinteessä kuin varsinainen kilpailu. Karsinnassa puolet kilpailijoista laskee yhdellä radalla ja puolet toisella. Molempien ratojen kahdeksan nopeinta pääsee kilpailuun, jossa lasketaan pareittain mies miestä ja nainen naista vastaan.

Torstin mielestä konsepti voi tarjota yllätyksiä. Parisuurpujottelussa ovat mukana myös Erika Pykäläinen, Riikka Honkanen sekä mahdollisesti myös joukkuekilpailua varten mukaan hälytetty Marlon Sjöberg.

Keskiviikkona on vuorossa joukkuekilpailu, jossa Suomi on siis mukana samoilla laskijoilla. Perjantaina on ohjelmassa Torstin päälaji suurpujottelu.

– Lähden siihen avoimin mielin ja hyvällä fiiliksellä. Hieno viikko edessä, kun on kolme kisaa. Yleensä minulla on ollut MM-kisoissa kerrasta poikki. Laitetaan kaasu pohjaan perjantaina. Tai kyllähän se laitetaan jo huomenna, mutta silloin vielä vähän syvemmälle.

Suomalaisia on tästä eteenpäin MM-kisoissa mukana tiiviisti. Tiistaina parisuurpujottelussa ja keskiviikkona joukkuekilpailussa Suomen koko joukkue on tulessa, Torsti laskee päälajissaan suurpujottelussa perjantaina ja Pykäläinen ja Honkanen ovat mukana suurpujottelussa ja pujottelussa.

Alppihiihdon MM-kisoja voi seurata TV2:ssa ja Yle Areenassa. Lähetys tiistain parisuurpujotteluista alkaa kello 14.50.

Lue myös:

Suomalaisväriä alppihiihdon MM-joukkuekisassa: Marlon Sjöberg mukaan Suomen joukkueeseen

"Sydäntäni särkee aika rajusti" – Kalle Palanderilta palopuhe Suomen alppihiihdon tilasta ennen MM-kisoja, jopa Kreikka ja Hollanti edellä

Suosittelemme sinulle