Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Hämeenlinna saa oman villapaitamallin vielä kevään aikana

Sopivien villalankojen värjääminen alkaa jo tällä viikolla.

Keskeneräinen neulekäsityö.
Kaikki neulovat nyt villapaitoja. Kuva: Eleni Paspatis / Yle
Tiina Kokko
Avaa Yle-sovelluksessa

Islantilaiset villapaidat ovat nousseet arvaamattomaan suosioon. Niin arvaamattomaan suosioon, että jopa Islannissa villalankavarastot ovat hetkellisesti huvenneet. Villapaitojen neulomisinnostuksen jalanjäljissä suunnitellaan myös Hämeessä omia paitamalleja.

Muun muassa lankoja ja käsityötarvikkeita Hämeenlinnassa myyvä Wetterhoff on kehittämässä uutta suomalaisen lampaan villasta kehrättyä lankaa yhdessä pienen suomalaisen kehräämön kanssa.

– Villalanka on valmis, ja sen värjääminen alkaa tällä viikolla. Ajatuksena on luoda muodinmukainen villapaitamalli myös Hämeenlinna-teemalla, kertoo projektikoordinaattori Hillevi Kaarlenkaski Wetterhoffilta.

Mallin suunnittelee neulesuunnittelija ja käsityövaikuttaja Veera Jussila. Malli valmistunee viimeistään keväällä. Myös Lopella pohditaan oman villapaitamallin lanseeraamista.

– Kaikenlainen innostus neulomiseen ja käsitöihin on huomattu myös Wetterhoffilla. Esimerkiksi ryijyt ovat olleet valtavan suosittuja, kertoo Kaarlenkaski.

Tällä hetkellä myymälällä on kova työ saada lankoja kehräämöiltä sekä Suomesta että maailmalta. Syynä ovat sekä korona että brexit. Monet langat tulevat Britannian kautta.

Samoin käsityövälineitä on myyty viime kuukaudet ahkerasti.

Omasta villapaidasta on innostunut myös Strömsö. Strömsö-villapaidan ohjeet löydät täältä.

Lue myös: Kun islantilaislankoja tulee kauppaan, ovella on heti jono – Matias Laivamaan käsistä on syntynyt alle vuodessa jo 11 villapaitaa

Suosittelemme sinulle