Hyppää sisältöön

MM-taisto päättyi mitalisekaannukseen alppihiihdossa – "Aluksi tilanne ärsytti"

Marta Bassino ja Katharina Liensberger laskivat maaliin paripujottelussa käytännössä samaan aikaan. Laskun voi katsoa jutun pääkuvaa klikkaamalla.

alppihiihto

Alppihiihdon MM-kisoissa Italian d'Ampezzossa koettiin tiistaina dramaattisia hetkiä, kun Italian Marta Bassino ja Itävallan Katharina Liensberger laskivat samalla ajalla maaliin paripujottelussa.

MM-kultamitalia tarkasteltiin maalikamerakuvasta, ja lopulta voittajaksi kruunattiin Bassino, joten Itävallan Liensberger joutui tyytymään hopeamitaliin.

Kilpailun jälkeen Itävallan hiihtoliitto kuitenkin otti yhteyttä tuomaristoon. Tuomaristo katsoi tapauksen tasatilanteeksi ja kummallekkin jaetiin paripujottelun MM-kultamitali.

– Tämä on todella siistiä, en edes tiedä, mitä sanoa. Tämä on mahtavaa. Kultamitalin voittaminen on jotain hyvin erityistä. Unelmani toteutui tänään, Liensberger iloitsi itävaltalaislehti Kronen Zeitungin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Itävallan hiihtoliiton Christian Mitter selvensi mitalisekaannusta myöhemmin lehdelle. Mitterin mukaan kilpailun säännöissä lukee, että kahdesta laskusta koostuvassa finaalissa myös tasatulos on mahdollinen.

Toni Giger (Itävallan hiihtoliiton urheilujohtaja) kaivoi säännöt esiin ja kysyi asiaa tuomaristolta. Ansaitsimme tämän mitalin. Aluksi tilanne ärsytti minua, että tulos oli vain hopeaa samalla ajalla, mutta nyt se sopii täydellisesti, Mitter sanoi.

Bassinon ja Liensbergerin jälkeen MM-pronssille ylsi Ranskan Tessa Worley. Miesten puolella pudotuskierrosten avauksessa Samu Torstin pudottanut Ranskan Mathieu Faivre laski paripujottelun maailmanmestaruuteen. Toinen oli Kroatian Filip Zubsic ja kolmas Sveitsin Loic Meillard.

Alppihiihdon MM-kisat jatkuvat keskiviikkona joukkuekilpailulla.

Lue myös:

Samu Torstille finaalipaikka ja uran paras MM-sijoitus parisuurpujottelussa – suomalaisen pudottanut Mathieu Faivre voitti kultaa

Samu Torstin pudottanut Mathieu Faivre voitti MM-kultaa, katso tallenne

Suomalaisten MM-urakka vauhtiin erikoisella parisuurpujottelulla – Samu Torsti povaa yllätyksiä: "Kaasu pohjaan tiistaina ja perjantaina vielä syvemmälle"

Suosittelemme sinulle