Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Puhemies antoi Ano Turtiaiselle huomautuksen epäasiallisesta käytöksestä Juho Eerolaa kohtaan eduskunnassa – katso video

Puhemiehen mukaan käytös oli erittäin moitittavaa. Iltalehden mukaan Turtiainen oli uhkaillut Eerolaa käsi nyrkkiin puristettuna.

Puhemies Anu Vehviläinen moitti eduskunnan istunnossa keskiviikkona kansanedustaja Ano Turtiaista tämän käytöksestä. Näet videon huomautuksesta klikkaamalla kuvaa. Kuva: Yle
Antti Pilke,
Juho Liukkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) on huomauttanut kansanedustaja Ano Turtiaista hänen käytöksensä vuoksi.

Vehviläinen kertoi eduskunnan istunnossa keskiviikkona, että Turtiainen on käyttänyt eduskunnassa epäasiallisesti varapuhemies Juho Eerolaa (ps.) kohtaan istuntosalin läheisyydessä viime keskiviikkona.

– Olen keskustellut Turtiaisen kanssa ja ilmoittanut pitäväni hänen käytöstään perustuslaissa edustajilta edellytetyn vakaan ja arvokkaan käyttäytymisen vastaisena ja erittäin moitittavana, Vehviläinen sanoi.

Turtiainen jatkoi aiheesta vielä huomautuksen saatuaankin heti tuoreeltaan Twitterissä, jossa hän kirjoitti, että hänen tehtävänsä ei ole "pokkuroida puhemiehille" eikä pyydellä "olemassaoloaan" anteeksi.

Turtiainen sanoi saaneensa huomautuksen, koska ei pyytänyt varapuhemieheltä anteeksi.

Iltalehti kertoi aiemmin, että Turtiainen oli uhkaillut Eerolaa käsi nyrkkiin puristettuna. Ennen välikohtausta istuntosalissa puhetta johtanut Eerola oli huomauttanut maskitta esiintynyttä Turtiaista eduskunnan kasvomaskisuosituksesta.

Myös perussuomalaiset käsittelevät asiaa

Myös perussuomalaisten puoluehallitus aikoo käsitellä Turtiaisen toimintaa kokouksessaan.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos vahvistaa sähköpostitse Ylelle, että tapausta tullaan käsittelemään puoluehallituksen kokouksessa. Grönroos toteaa, että puolue pitää eduskunnan varapuhemiehen uhkailua väkivallalla vakavana asiana. Puoluehallitus päättää mahdollisista seuraamuksista.

Ano Turtiainen nousi eduskuntaan perussuomalaisten listalta, mutta edustaa eduskunnassa nykyään omaa ryhmäänsä. Turtiainen erotettiin keväällä perusuomalaisten eduskuntaryhmästä hänen julkaistuaan sosiaalisessa mediassa rasistisen kuvan kuolevasta ihmisestä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Länsi-Savo.

Lue myös:

Puhemies Anu Vehviläinen kertoo keskustelleensa Ano Turtiaisen kanssa – maskikehotuksesta lämmenneen Turtiaisen kerrotaan uhanneen varapuhemiestä

Suosittelemme