Hyppää sisältöön

Sanna Marin pääsi Timen nettilehden kansikuvaan: Lehti valitsi Suomen pääministerin 100:n nousevan johtajan listalle

Time lehti on listannut tulevaisuutta muokkaavia vaikuttajia vuodesta 2019.

Kuva: Twitter, kuvankäsittely: Ilkka Kemppinen / Yle

Pääministeri Sanna Marin on yksi sadasta maailman vaikuttajasta, jotka Time-lehti on nostanut tulevaisuutta muokkaavien nousevien johtajien listalleen.

Time 100 Next -listalla (siirryt toiseen palveluun) on vaikuttajia eri aloilta, muun muassa liike-elämästä, viihdemaailmasta, politiikasta, urheilusta, tieteestä ja terveysalalta.

Marin on yksi kuudesta listan henkilöstä, joista Time on julkaissut kansikuvan tämänvuotisista 100 Next -valinnoistaan kertovassa nettiuutisessa. (siirryt toiseen palveluun)

Esittelytekstin Marinista (siirryt toiseen palveluun) Timeen on kirjoittanut Norjan pääministeri Erna Solberg. Hän toteaa, että Marin nousi pääministeriksi vain viikkoja ennen kuin Suomessa todettiin ensimmäinen koronatartunta tammikuussa 2020.

– Marinilla ei ollut juuri kuherruskuukautta, mutta hän sopeutui nopeasti. Rajoitustoimin ja kieltämällä matkustamisen osissa maata Sanna auttoi pitämään koronavirustapausten suhteellisen määrän viidenneksessä EU:n keskiarvosta, Solberg kirjoittaa.

Hän toteaa, että maailmalla on kiinnitetty huomiota Marinin nousuun pääministeriksi niin nuorella iällä. Marin ei ole kuitenkaan noviisi ja hän on pandemian aikana osoittanut, ettei hyvä johtajuus riipu iästä, Sollberg ylistää.

Tämän vuoden Time 100 Next -listalla ovat myös muun muassa Amanda Gorman, joka säväytti Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin virkaanastujaisissa lukemallaan runolla sekä Black Lives Matter -liikkeen kanssa työskentelevä Jessica Byrd, Svetlana Tikhanovskaja, joka haastoi Valko-Venäjän presidentinvaaleissa Aljaksandr Lukašenkan.

Time lehti on listannut tulevaisuutta muokkaavia vaikuttajia vuodesta 2019. Lehti julkaisee myös vaikutusvaltaisimpien henkilöiden listaa.

Korjattu/tarkennettu 18.2.2021 klo 10.23: Sanna Marin on yksi kuudesta Next 100 -listan henkilöstä, jotka on valittu Timen nettiuutisen kansikuviin. Alkuperäisessä uutisessa kerrottiin vain, että Marin on yksi kuudesta Timen kansikuviin valituista. Tarkennettu, ettei kyse ole Timen paperiversion kansikuvista.

Suosittelemme sinulle