Hyppää sisältöön

Hattulan valtuustolta 200 000 euroa rakennuslupasuman purkamiseen

Hattulaan perustetaan toinen rakennustarkastajan virka.

Hattulan valtuusto kokousti keskviikkoiltana. Arkistokuva. Kuva: Ville Välimäki / Yle
Timo Leponiemi

Hattulan kunnanvaltuusto päätti keskiviikkoiltana 200 000 euron lisämäärärahasta. Lisämäärärahan avulla kunta haluaa purkaa rakennushankkeiden lopputarkastuksiin kertyneen suman 2022 mennessä.

Rahan taakse asettui 30 valtuutettua. Sitä vastustivat Timo Koskinen (vas.), Kaj Nordenswan (kesk.), Elise Oikari (kd) ja Ritva Viitala (kesk.).

Oikari esitti vastaehdotuksessaan, että rauenneet rakennuslupahankkeet olisi voitu lopputarkastaa tämän vuoden ajan puoleen hintaan.

Vs. kunnanjohtaja Pekka Järvellä ei ollut kertoa, mistä lisämääräraha otetaan. Yksi vaihtoehto on lisälainan ottaminen tai jostain muusta ”nipistäminen”. Järvi toivoo, että työ myös tuo kunnalle tuloja.

Valtuusto päätti kokouksessaan myös perustaa toisen rakennustarkastajan viran.

Hattulassa on yritetty selvittää, miksi kunnassa on suuri määrä rakennushankkeita ilman lopputarkastusta. Selvityksen ajan kunnan rakennustarkastaja ja tekninen johtaja ovat olleet pidätettyinä viroistaan joulukuun puolivälistä lähtien.

Lopputarkastusten puuttumisen on pelätty aiheuttavan terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä riskejä, todetaan kunnan tilaamassa rakennuslupaselvityksessä.

Hattulan kunta on myös teettänyt kiinteistöveroihin liittyvää jatkotutkimusta, joka valmistunee jo tällä viikolla, kertoi vs. kunnanjohtaja Pekka Järvi.

Suosittelemme sinulle