Hyppää sisältöön

Helmarien huippuottelut Ylen kanavilla vuoteen 2025 saakka – "Helmarit ovat ilmiö, jonka tarinaa haluamme kertoa"

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen taistoja arvokisoissa ja karsinnoissa voi seurata jatkossakin Ylen kanavilta.

Helmarien esityksiä voi jännittää Ylen kanavilta. Kuva: imago sport/AOP
Matti Lehtisaari

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen kamppailut näkyvät tulevinakin vuosina Ylen kanavilla. Yle näyttää Helmarien MM-karsintaottelut vuoden 2023 kisoihin sekä vuoden 2025 EM-kisojen karsintaottelut. Yle on hankkinut jo aiemmin esitysoikeudet vuoden 2022 EM-kisoihin ja niiden karsintoihin sekä vuoden 2023 MM-kisoihin.

Lisäksi Yle ja Palloliitto sopivat futsalin miesten EM-kisojen 2022 ja MM-kisojen 2024 karsintaotteluiden oikeuksista, alle 21-vuotiaiden miesten jalkapallon EM-kisojen 2023 ja 2025 karsintojen kotiotteluista sekä Huuhkajien MM-karsintojen radioinnista vuoden 2022 kisoihin.

– Haluamme tarjota suomalaisille merkityksellisiä kokemuksia ja elämyksiä. Helmarit ovat ilmiö, johon uskomme ja jonka tarinaa haluamme kertoa jatkossakin. Futsal-maajoukkue herätti laajemman mielenkiinnon MM-karsinnoissa ja U21:stä on suora yhteys Huuhkajiin, jotka palaavat Ylelle ensi vuonna, Yle Urheilun esitysoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma sanoi.

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande näkee sopimuksen hyvin merkittävänä.

– Olemme investoineet ja uskoneet naisten jalkapalloon. Olemme oikeastaan haastaneetkin mediaa mukaan ja on todella hienoa, että Yle on ottanut haasteen vastaan. Kyllähän tämä on iso asia. Olemme hakeneet kumppanuutta, joka takaa laadukkaan tuotannon ja laajan näkyvyyden, Casagrande totesi.

Yle hankki jo aikaisemmin oikeudet Suomen miesten maajoukkueen Huuhkajien otteluihin vuosille 2022–2028. Miesten arvokisoista Ylen kanavilla näkyvät EM-kisat 2021, 2024 ja 2028 sekä MM-kisat 2022 ja 2026.

– Naisten ja miesten maajoukkueet sekä arvokisat muodostavat Ylen jalkapallotarjonnan perustan tällä vuosikymmenellä. On hienoa, että pääsemme jatkamaan Helmarien matkassa hetkellä, jolloin kiinnostus ja myös yhteiskunnallinen merkittävyys ovat kasvussa, Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen iloitsi.

Lue myös:

Kova pakkanen aiheuttaa Helmareiden huipputärkeään otteluun päänvaivaa – vaihtoehdot vähissä, jos on liian kylmä: "Uefa ei varmastikaan päästä halliin"

"Sää ja alusta ovat meidän etumme" – kestääkö Portugali Helmareiden kyydissä Töölön pakkasessa?

Helmareiden joukkue tärkeisiin EM-karsintaotteluihin vastaan nimetty – Skotlannin nenällään kaatanut Amanda Rantanen mukana

Rakkaus siivitti Natalia Kuikan uransa parhaisiin peliesityksiin – Helmarien tähtipuolustaja löysi elämäänsä uudenlaisen rauhallisuuden

Annika Saarikko antoi liikunnan ja urheilun tasa-arvolupauksen: "Kiinnitetään entistä enemmän huomiota"

Suosittelemme sinulle