Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Annimari Korte ei kilpaile EM-hallikisoissa – syynä valmistautuminen Tokion olympialaisiin

Annimari Korte valmistautuu olympiakesään parhaillaan Teneriffan lämmössä.

Annimari Korte
Annimari Korte keskittyy jo täysillä kesään ja Tokion olympialaisiin. Kuva: Tomi Hänninen
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Naisten 100 metrin aitojen SE-nainen Annimari Korte vahvistaa, etteivät hallikauden kilpailut kuulu hänen suunnitelmiinsa. 32-vuotias Korte keskittyy jo Tokion olympialaisiin eikä siis lähde maaliskuun halli-EM-kisoihin Puolaan.

– Tänä vuonna vain olympialaisilla on merkitystä. En ole oikeastaan koskaan kilpaillut kunnolla hallikaudella. 60 metrin aidat ovat hyvin erilainen laji verrattuna 100 metrin aitoihin. Keskityn siihen, että olen kesällä kunnossa. Erityisesti nyt, kun on olympiavuosi, Korte taustoitti.

Korte harjoitteli Stellenboschissa Etelä-Afrikassa yhdessä Hollannin maajoukkueen kanssa. Hän sai harjoituskaverikseen maailman huippuaitureihin kuuluvan Nadine Visserin.

– Olen suunnitelleet leirini yhdessä hollantilaisten kanssa jo puolentoista vuoden ajan, harjoittelin heidän kanssaan ensimmäisen kerran ennen Dohan MM-kisoja (vuonna 2019), Korte kertasi.

Stellenboschin lämpö teki hyvää Kortteelle.

– Vanhat vaivani kiusasivat joulukuussa, mutta kaikki kipuni katosivat heti Etelä-Afrikan lämmössä. Juoksin parempaa vauhtia kuin koskaan aikaisemmin, meillä oli kolmet treenikilpailut ja juoksu kulki todella hyvin, Korte iloitsi.

Helsingistä oli palattava ulkomaille

Korte palasi Etelä-Afrikasta kotimaahan, mutta ei pystynyt tekemään toivomiaan harjoituksia Helsingissä.

– Oli hiukan pakko lähteä Helsingistä muualle ja helpoin vaihtoehto oli tulla tänne Teneriffalle. Tarvitsen näin keväisin harjoituksiini 100 metrin mittaisia suoria. Pääsin vielä alkusyksystä juoksemaan Eläintarhan tunnelissa Helsingissä, mutta sittemmin paikka on ollut suljettu, Korte harmitteli.

Terveyden puolesta asiat ovat todella hyvässä mallissa.

– Tämä on oikeastaan ensimmäinen helmikuu, kun olen saanut olla täysin terveenä. Aina ennen minulla on ollut tässä vaiheessa jokin vamma tai olen ollut sairaana. Ja kun saan harjoitella lämpimissä oloissa, niin pitkäaikaiset vaivanikaan eivät aiheuta mitään ongelmia, Korte sanoi.

Nooralotta Neziri on loistanut hallikaudella ja parannellut 60 metrin aitojen halli-SE:tä.

– On hienoa, että Nooralotan halli-SE-aika vastaa nyt sitä, mitä hän on juossut ulkoradoilla. Aiemmin hänen halliaikansa ovat olleet suhteessa heikompia kuin ulkoratojen ajat, Korte arvioi.

Korte, Neziri ja Reetta Hurske ovat olleet pika-aitojen suomalaisia kärkinaisia. Heistä vain Neziri tavoittelee menestystä maaliskuun halli-EM-kisoissa Puolan Torunissa. EM-hallimitaleista kamppaillaan 5.-7. maaliskuuta.

Lue myös:

Nooralotta Neziri sai varoituksen ja jäi telineisiin Puolassa – jättää SM-hallit väliin lääkärin määräyksestä: "Se olisi väärin muita kohtaan"

Annimari Korte aloittaa olympiavuoden Etelä-Afrikan huippuoloissa maailmantilaston kärkinaisen kanssa – "Siellä voi olla jopa turvallisempaa kuin Suomessa"

Suosittelemme sinulle