Hyppää sisältöön

Mikkelin Tyttöteatterin uusin esitys tuo feminismin lavalle – Näyttelijä Johanna Lampinen: " Haastamme ihmisten ajatusmaailmaa"

Nuorten itsensä käsikirjoittama ja rakentama näytelmä pyrkii puhuttelemaan katsojiaan.

Teatersalong där varannan sits är bortplockad på grund av coronaepidemin.
Koronarajoitusten takia Tyttöteatterin ensi-ilta siirtyi tulevalta viikonlopulta myöhempään kevääseen. Kuvituskuva. Kuva: Yle/Elin Willows
Milka Krogerus

Mikkelin Tyttöteatterin uusin esitys tuo lavalle feminismin koko kirjon.

Tyttöteatterin nuorten itsensä käsikirjoittama ja rakentama näytelmä Feminismiä pyrkii puhuttelemaan katsojiaan.

Tyttöteatterin näyttelijä-käsikirjoittajien Johanna Lampisen ja Johanna Lampisen mukaan näytelmän avainsana on intersektionaalisuus.

– Se tarkoittaa sitä, että otetaan huomioon kaikki elämän osa-alueet kuten sukupuoli, ikä, etninen tausta ja seksuaalisuus. Ongelmia lähestytään siis monesta eri kulmasta, Lampinen sanoo.

Esitys liittyy vuoden mittaiseen prosessiin, jossa Tyttöteatteri pyrkii tekemään ryhmälähtöistä, feminististä ja antirasistista harrastajateatteria. Vuoden alussa nuorten omia ajatuksia ja näkemyksiä on alettu kääntää kohtauksiksi ja käsikirjoitukseksi.

Ohjaaja Esko Korpelaisen mukaan esityksen tyyli ei ole saarnaava ja saneleva, vaan se kutsuu luokseen ajattelemaan asioita. Kortelainen kehuu näytelmää myös taiteellisesti hienoksi kokonaisuudeksi.

– Tuodaan esiin, että mikä on pielessä ja yritetään saada ihmiset ajattelemaan, tekeekö ne asiat oikein. Eli haastamme ihmisten ajatusmaailmaa, toinen Lampinen sanoo.

Tyttöteatterin Feminismiä-esityksen ensi-ilta siirtyi pahentuneen koronatilanteen takia ensi viikonlopulta huhti-toukokuulle.

Suosittelemme sinulle