Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Miikka "suNny" Kempin ENCE-sopimus purettiin – suomalaistähti rakentaa uutta joukkuetta ruotsalaisen CS:GO-legendan kanssa

Kemppi ja ruotsalaistähti Robin "flusha" Rönnquist kasaavat uutta CS:GO-joukkuetta. Mukana on mahdollisesti myös toinen suomalaispelaaja.

Miikka Kemppi Champions Cup -turnauksessa.
Suomalainen CS:GO-tähti Miikka "suNny" Kemppi on nyt vapaa agentti. Kuva: Jussi Jääskeläinen / ENCE
Jaakko Palvaila
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalainen e-urheiluorganisaatio ENCE on purkanut Counter-Strike: Global Offensive -pelaaja Miikka "suNny" Kempin pelaajasopimuksen.

Osapuolet kertoivat asiasta perjantaina Twitterissä. Sopimus purettiin organisaation mukaan yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa.

26-vuotias Kemppi liittyi ENCEn CS:GO-joukkueeseen elokuussa 2019 korvaten joukkueessa Aleksi "Aleksib" Virolaisen. Joukkueen menestys Kempin kanssa jäi kuitenkin vaisuksi muun muassa joukkueen pelaajien uupumisesta johtuen.

Viime kuukausien ajan vantaalainen on ollut penkitettynä ENCEn kasattua uuden, kansainvälisistä pelaajista koostuvan CS:GO-kokoonpanon. Samalla Kempillä on ollut aikaa etsiä itselleen uutta joukkuetta.

Yle Urheilun tavoittama Kemppi kertoo rakentavansa parhaillaan uutta joukkuetta ruotsalaisen CS:GO-legendan Robin "flusha" Rönnquistin kanssa. Pelin kautta aikain parhaisiin pelaajiin lukeutuva Rönnquist on voittanut urallaan muun muassa kolme major-turnausta fnaticin riveissä.

Muusta pelaajistosta Kemppi kertoo ainoastaan sen, että mukana on mahdollisesti myös toinen suomalaispelaaja. Joukkue käy neuvotteluita eri organisaatioiden kanssa, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon.

– Haluan pelata jatkossakin joukkueessa, joka kuuluu maailman parhaisiin. Pelaaminen ja kilpaileminen on mun juttu, ja haluan jakaa omaa kokemustani myös nuoremmille pelaajille, Kemppi kertoo.

– Tärkeintä on luottaa siihen, että menestystä tulee työn kautta. Heti ei ole pakko menestyä.

Rönnquistin tehtävänä on joukkueen johtaminen in-game leaderin eli pelinsisäisen johtajan paikalta. Kemppi kertoo olevansa innoissaan Rönnquistin mukanaan tuomasta kokemuksesta ja osaamisesta.

– Pystyisin ehkä itsekin olemaan IGL-roolissa, mutta koen, että minulla on enemmän annettavaa pelkkänä pelaajana tällä hetkellä. Flushan tasolle pääseminen vaatisi suuresti töitä, eikä siinä ole tässä vaiheessa mitään järkeä. Hänellä on halua johtaa joukkuetta ja enemmän kokemusta, mistä on joukkueelle varmasti hyötyä, Kemppi toteaa.

Fnatic pelaa Dreamhack Summer tapahtumassa
Ruotsalaistähti Robin "flusha" Rönnquist rakentaa uutta joukkuetta yhdessä Kempin kanssa. Kuva: Dreamhack / Rikard Söderberg

Viimeisten kuukausien aikana Kemppi kertoo keskittyneensä "todella paljon urheilemiseen" sekä ajan viettämiseen kavereiden ja perheen kanssa. Joukkueharjoittelu on vaihtunut FPL-liigan pelaamiseen, jotta yksilötaito pysyisi yllä.

Aiemmin muun muassa PENTAn ja Mousesportsin riveissä pelannut Kemppi on ehtinyt myös miettimään menneitä. Aiemmissa joukkueissaan hän onnistui nousemaan kohti maailmanlistan kärkisijoja, mutta ENCEssä kokemus oli päinvastainen. Suomalaisorganisaatio on kertonut tehneensä aiemmin virheitä esimerkiksi pelaajiensa kuormituksen suhteen, mutta Kemppi ei halua ottaa tarkemmin kantaa ongelmien juurisyihin.

– Tärkeintä on se, että hyvistä ja huonoista kokemuksista voi ottaa opikseen. Vuosi 2020 oli oman urani heikoin ammattilaisena, mutta sain siitä silti irti paljon ihmisenä. Olen nyt mielestäni entistä valmiimpi kuuntelemaan, kommunikoimaan ja suoriutumaan huipputasolla.

Lue myös:

E-urheilun tähtipelaaja Miikka Kemppi kertoo nyt lajin vaietusta puolesta – miljoonavoittojen hintana omien rajojen ylitys ja uupumus

ENCE penkitti ja siirtolistasi tähtipelaajansa Miikka "suNny" Kempin

Suomen ykkösjoukkue ENCE uudistuu rajusti – kohuttu Aleksi Jalli saa seurakseen kolme ulkomaalaista

Suosittelemme