Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Harry ja Meghan tekevät lopullisen pesäeron brittihoviin, mutta "Sussexin herttua ja herttuatar ovat yhä rakastettuja perheenjäseniä"

Meghan ja Harry hymyilevät sateenvarjon alla
Sussexin herttuapari Harry ja Meghan osallistuivat seurapiiritapahtumaan Lontoossa 5. maaliskuuta 2020. Kyseessä oli ensimmäinen julkinen esiintyminen sen jälkeen, kun he ilmoittivat vetäytyvänsä kuninkaallisista tehtävistä. Kuva: Neil Hall / EPA
Markus Myllyoja
Avaa Yle-sovelluksessa

Britannian hovi menettää pysyvästi viime vuosien näkyvimmät keulakuvansa. Sussexin herttuapari Harry ja Meghan ilmoittivat perjantaina, etteivät palaa enää työskentelemään kuningashuoneeseen.

Parin tiedottajan mukaan he ovat yhä sitoutuneet velvollisuuksiinsa Britanniaa kohtaan ja palvelevat maata.

Uutistoimisto Reutersin mukaan koko kuninkaallinen perhe on suruissaan pariskunnan päätöksestä, mutta pitää yhä "Sussexin herttuaa ja herttuatarta rakastettuina perheenjäseninä".

Hovin mukaan molemmat menettävät päätöksen myötä kaikki kuninkaalliset tehtävänsä ja Harry myös sotilaalliset arvonimensä.

Harry ja Meghan ilmoittivat vuosi sitten väistyvänsä kuninkaallisesta asemasta. Päätökselle sovittiin tuolloin 12 kuukauden harkinta-aika.

Pariskunta on tällä välin muuttanut Kaliforniaan ja ilmoitti vastikään odottavansa perheenlisäystä.

Lue myös:

Meghan Markle ja prinssi Harry odottavat toista lastaan, kertoo brittimedia

Herttuapari Harry ja Meghan vaativat Britanniaa puuttumaan tiukemmin rasismiin 1.10.2020

Prinssi Harry ja Meghan solmivat ison sopimuksen Netflixin kanssa – herttuatar ei kuitenkaan palaa näyttelijäksi 2.9.2020

Suosittelemme sinulle