Hyppää sisältöön

Samu Torsti laski uransa parhaan sijoituksen MM-suurpujottelussa

Samu Torsti oli 15:s Cortina d'Ampezzossa.

Kuva: AOP

Samu Torsti oli 15:s alppihiihdon MM-kisojen miesten suurpujottelussa Italian Cortina d'Ampezzossa. Sijoitus on Torstin uran paras MM-suurpujottelussa. Kilpailun voittaneelle Ranskan Mathieu Faivrelle Torsti hävisi noin neljällä sekunnilla.

Torsti oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 16:s, mutta onnistui hankalasta toisesta laskusta huolimatta parantamaan sijoitustaan yhdellä pykälällä. Toinen lasku oli monelle muullekin hankala, ja esimerkiksi kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Ranskan Alexis Pinturault laski ulos radalta.

– Sijoitus on uran parasta kyytiä, (vaikka) vähän muiden avustuksella se tuli. Ekasta kierroksesta jäi vähän hampaankoloon ja toisesta vähän enemmän, mutta kaikki otetaan, mitä saadaan. Kokonaisuudessaan ehdottomasti onnistuneet kilpailut, hyviä sijoituksia ja hyviä suorituksiakin, Torsti summasi Ski Sport Finlandin Facebookissa julkaisemalla videolla.

Hopealle sijoittui Italian Luca De Aliprandini ja pronssille Itävallan Marco Schwarz.

Lue myös:

Samu Torstille finaalipaikka ja uran paras MM-sijoitus parisuurpujottelussa – suomalaisen pudottanut Mathieu Faivre voitti kultaa

Suomalaisten MM-urakka vauhtiin erikoisella parisuurpujottelulla – Samu Torsti povaa yllätyksiä: "Kaasu pohjaan tiistaina ja perjantaina vielä syvemmälle"

Suosittelemme sinulle