Hyppää sisältöön

Kokkolalaisravintolan salmonellaepidemian aiheuttajaksi paljastui Puolassa pakattu tomaattipakaste

Tuotteen tukkumyynti on keskeytetty.

Lounasannos
Ravintola Sigrid’sissä tammikuun lopulla ruokailleita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan. Kuvituskuva. Kuva: Minna Rosvall / Yle
Iina Kluukeri

Kokkolalaisravintolan salmonellaepidemian aiheuttaja on selvinnyt.

Epidemian aiheutti tukkutuottena myytävä Puolassa pakattu Pinguin-tomaattikuutiopakaste. Tuotteen valmistaja on Greenyard Frozen Poland, kertoo Kokkolan kaupunki tiedotteessaan.

Tukusta on myyty tuotetta vain tukkuasiakkaille ja sen myynti on Suomessa keskeytetty.

Kokkolalaisravintolassa ruokailleilla vatsaoireita – syyksi varmistui salmonella

Kolmisenkymmentä ruokailijaa sai vatsaoireita ravintola Sigrid’sissä tammikuun lopulla. He kärsivät muun muassa ripulista, kuumeesta ja vatsakivusta. Syyksi varmistui terveysvalvonnan selvityksessä salmonella.

Lue myös:

Salmonella piili ehkä pakasteessa – kokkolalaisravintolassa ruokailleista sairastui kolmisenkymmentä

Kolmisenkymmentä ruokailijaa on saanut vatsaoireita kokkolalaisravintolassa syötyään – salmonella syyllinen

Suosittelemme sinulle