Hyppää sisältöön

Moni muoti- ja ympäristötietoinen hankkii vaatteensa käytettynä – katso stylistin vinkit onnistuneeseen second hand -shoppailuun

Stylisti Sohvi Nyman toivoo, että hutiostoksia verkkokaupoissa saataisiin reilusti pienennettyä.

Stylisti Sohvi Nyman tietää, mikä kirpputorishoppailussa on tärkeintä - se ei ole hintalappu!
Stylisti Sohvi Nyman tietää, mikä kirpputorishoppailussa on tärkeintä - se ei ole hintalappu!
Niina Honka

Stylisti Sohvi Nyman on siivonnut paljon asiakkaidensa vaatekaappeja ja tehnyt harmillisen havainnon. Verkkokaupoista ostetaan paljon turhia tai vääriä tuotteita, joita ei välttämättä ikinä palauteta. Ne jäävät nurkkiin lojumaan.

– Paljon löytyy ihan paketteja, joissa olevat vaatteet on kerran sovitettu ja todettu, ettei nämä sopineetkaan mulle. Osa palauttaa ne ja osa ei viitsi edes palauttaa, Nyman kertoo.

Vaikka vaatteen palauttaakin, ei sekään ole täysin harmitonta vaan esimerkiksi ympäristöä kuormittavaa.

– Palautus saattaa olla verkkokaupassa maksutonta kuluttajalle. Mutta kuluttaja ei tiedä sitä, että joku sen maksaa, kun ne paketit siellä seilaa.

Nyman suunnittelee tällä hetkellä startup-yrityksessään tekoälypohjaista sovellusta, jonka avulla kuluttaja voisi tehdä verkkokaupoissa onnistuneempia ostoksia stylistin ammattitaidon avulla.

Mutta Nymanilla on jo nyt muutama vinkki, joiden avulla verkkokaupoissa voisi yrittää välttyä hutiostoksilta.

Katso ne tästä alla olevasta videosta:

Stylisti Sohvi Nymanin vinkit, joilla voi välttää hutiostoksia verkkokaupoissa

Nyman muistuttaa, että aina kannattaa myös miettiä, tarvitseeko oikeasti uuden vaatteen. Ja jos vaattelle on tarve, voisiko sen ostaa käytettynä tai hyödyntää vaatelainaamoja.

Nymanin mielestä suomalaiset ovat hieman pelokkaita ja arkoja pukeutujia. Massasta ei uskalleta poiketa, ja suosituimpia värejä ovat musta ja harmaa.

Muutosten tuulet ovat alkaneet kuitenkin puhaltaa tässäkin asiassa.

– Mä olen huomannut katukuvassa muutosta. Sitä, että ihmiset alkaa pikkuhiljaa pistää värejä ja on persoonallisempaa tyyliä ja rohkeutta.

Katso koko Puoli seitsemän -lähetys tästä:

Stylisti Sohvi Nyman Puoli seitsemän -ohjelman vieraana

Suosittelemme sinulle