Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Lotta Kemppinen porhalsi jälleen SE-aikaan – nousee Euroopan tilaston kolmoseksi

Lotta Kemppinen paransi kolmella sadasosalla kahden viidon takaista aikaisempaa Suomen ennätystään.

Lotta Kemppinen kuvassa
Lotta Kemppisellä kulkee mallikkaasti. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP
Emma Hyyppä,
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Lotta Kemppinen porhalsi naisten 60 metrin SE-ajan 7,16 yleisurheilun halli-SM-kilpailujen avauspäivänä Jyväskylässä. Kemppinen paransi kolmella sadasosalla kaksi viikkoa sitten juoksemaansa aikaisempaa SE-aikaa.

Kemppinen nousee tuoreella ennätyksellään Euroopan tilastossa jaetulle kolmannelle sijalle.

Anniina Kortetmaa juoksi SM-hopealle (aika 7,39) ja Aino Pulkkinen nappasi pronssia (7,48).

– Nyt tuli hyvä startti. Otin alkuerissä lähtötelineitä lähemmäksi. Kun otin telineitä lähemmäksi, pääsin heti lähdöstä työntämään hyvin eteenpäin, Kemppinen kuvasi muutosta.

Kemppisen mukaan ajatus telineiden muuttamisesta sai kipinää Puolan Lodzissa käydyissä kilpailuissa.

– Siellä huomasin, että lähdölle pitää tehdä jotakin. Tänään jo alkuerissä tuntui todella hyvältä ja osasin odottaa, että nyt olisi mahdollista irrota. Aivan loistavaa, Kemppinen hehkutti.

Kemppinen ei juokse enää sunnuntain 200 metrillä, vaan alkaa keskittyä maaliskuun halli-EM-kisoihin Puolassa.

Samuelsson täpärästi mestaruuteen

Samuli Samuelsson vei tiukan taistelun miesten 60 metrin Suomen mestaruudesta. Samuelsson juoksi voittoon ajalla 6,66 ja löi vain sadasosan erolla hopealle juosseen Samuel Purolan. Samuelsson ja Purola sivusivat ennätyksiään.

Riku Illukka nappasi SM-pronssia, aika 6,77. Illukka juoksi alkuerissä ennätyksensä 6,73 ja rikkoi samalla EM-kisarajan.

Jyväskylässä oli kahden Suomen ennätyksen päivä, kun Sara Kuivisto juoksi naisten 1 500 metrin ennätysajan 4.11,42. Kuivisto lohkaisi puoli sekuntia Sandra Erikssonin aikaisemmasta halli-SE:stä.

Senni Salminen leiskautti kovan tuloksen naisten pituushypyssä. Salminen ponkaisi kolmannella kierroksella halliennätyksensä 649.

Salmisen tulos on Suomen pisin hallihyppy neljännesvuosisataan ja Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi paras. Pidemmälle ovat hallissa hypänneet vain Ringa Ropo ja viimeksi vuonna 1996 Heli Koivula.

Lue myös:

Sara Kuivisto juoksi halli-SE:n Jyväskylässä – vauhdinjaossa jäi silti parannettavaa: "Voin päästä ennätykseni tuntumaan"

Suurta draamaa Jyväskylässä: Jalkavaivat pilasivat Maria Huntingtonin ja Miia Sillmanin ottelu-urakat

Suosittelemme