Hyppää sisältöön

Susijengi päätti EM-karsinnat makeaan voittoon

Suomen koripallomiehet kaatoivat Georgian EM-karsinnat päättäneessä ottelussa 78-70 (49-30).

Elias Valtonen (vas.) pyrkii karkuun Georgian Giorgii Shermadiniltä. Kuva: Lehtikuva

Suomi oli varmistanut EM-kisapaikkansa jo perjantaisella Sveitsi-voitolla. Myöskään Georgialla ei ollut liiemmin panosta kamppailussa.

Susijengin voitonavain oli tiivis ja uhrautuva joukkuepuolustus, joka vei Georgian peli-ilon hyökkäyksestä ja toimi erinomaisesti kolmessä erässä.

Suomi johti tauolla 19 pisteellä, mutta surkean kolmannen erän (8-27) aikana Georgia rynni hetkeksi tasoihin. Päätöserässä ryhtiliikkeen tehnyt Susijengi ei jättänyt selittelyille sijaa, vaan vei jakson 21-13, eikä sen johto joutunut lopussa edes toden teolla uhatuksi.

Yhteensä 11 pistettä upottanut Edon Maxhuni teki Suomelle ottelussa ensimmäiset kahdeksan pistettä ja muurasi hyvän alun Susijengille. Elias Valtonen donkkasi kahdesti avauserässä ja oli muutenkin Suomen johtava pelaaja. Valtosen kokonaisvaltainen pelaaminen oli hyvällä tasolla, siitä osoituksena viisi levypalloa, neljä koriin johtanutta syöttöä ja kolme pallonriistoa.

Muutenkin Susijengi onnistui laajalla rintamalla. Muita onnistujia olivat muun muassa tärkeillä hetkillä kolmosheittoja nakellut Erik Murphy (14/5), plus/miinus-tilaston etevin ja lopussa kaksi heitontorjuntaa esittänyt Alexander Madsen (8/3/3s/2bl) sekä aina takuuvarma puolustuksen erikoismies Sasu Salin (8/5/5s/2st).

– Ensimmäinen puolisko oli meiltä aivan erinomaista koripalloa. Tiesimme kuitenkin, että Georgia on hyvä joukkue ja tulee tauolta peliin lujaa. Koriksessa tulee erilaisia ”runeja” kumpaankin suuntaan ja Georgia sai omansa, mutta keskityimme hyvin, palasimme pelaamaan vahvuuksillamme ja kuittasimme voiton, myhäili Erik Murphy liiton tiedotteessa.

Susijengin valmentaja Lassi Tuovi antoi joukkueelleen kiitettävän arvosanan EM-kisapaikan ratkaisseesta päätöskuplasta.

– Meillä oli ylä- ja alamäkemme, emme saaneet yhteenkään ikkunaan kaikkia pelaajia mukaan ja joukkue on vähän uudistunut, mutta tärkeimmissä paikoissa tänä viikonloppuna onnistuimme ja pelasimme hienoa koripalloa, Tuovi paketoi karsinnat.

EM-karsintalohko E:n voittaja oli Serbia, joka oli nujertanut aiemmin sunnuntaina Sveitsin 88-81. Georgia ja kolmanneksi sijoittunut Suomi pelaavat niin ikään EM-lopputurnauksessa vuonna 2022.

Katso myös

Katso tallenne: Kisapaikan varmistanut Susijengi taisteli Georgiaa vastaan

Millaisella joukkueella Susijengi esiintyy syksyn 2022 EM-kisoissa? Kokoonpanossa pelipaikat vielä osin jakamatta

Suosittelemme sinulle