Hyppää sisältöön

10 000 euron Helmi-palkinto jaettiin Pekka Salmiselle ja Neuvokkaalle

Pohjolan Osuuspankki palkitsee vuosittain yhteisön tai henkilön, joka on toiminut Lapin tai sen asukkaiden hyväksi ansioituneella tai esimerkillisellä tavalla.

Kuva: Yle

Pohjolan Osuuspankin Helmi-palkinto on myönnetty Pekka Salmiselle ja Rovaniemen Neuvokkaalle.

Palkintoperustelujen mukaan Pekka Salminen tunnetaan hyväntekijänä sekä länsirajan erilaisten kulttuuri- ja urheilutempausten järjestäjänä. Ammatiltaan Salminen on eläinlääkäri, jolle potilaita tuodaan kauempaakin.

Rovaniemen Neuvokas on yli sadan järjestön yhteenliittymä, jonka vastuullisena taustayhteisönä on vuodesta 1995 alkaen toiminut Rovaniemen Seudun Mielenterveysseura. Neuvokas vastaa Suomen pohjoisimman vapaaehtoistyönkeskuksen toiminnasta ja sen yli 220 vapaaehtoisen hyvinvoinnista.

Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa eli tällä kertaa kumpikin palkittu saavat 5000 euroa.

Helmi-palkinto annetaan vuosittain yhteisölle tai henkilölle, joka on toiminut ansioituneella tai esimerkillisellä tavalla Lapin tai sen asukkaiden hyväksi tai tehnyt Lappia tai jotakin kuntaa tai kylää myönteisellä tavalla tunnetuksi. Palkinto voidaan myöntää myös yhteisölle tai yksityiselle, joka on kunnostautunut tieteen, taiteen, kulttuurin tai urheilun alueella.

Suosittelemme sinulle