Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Katso, miten Johanna Matintalon unelmahiihto MM-avausmatkalla tuhoutui viime hetkien kaatumiseen – "Kaiken piti olla kunnossa"

Johanna Matintalo oli upeasti kärkipaikalla erävaiheessa, kunnes pehmeä lumi teki tepposet.

Johanna Matintalon unelmahiihto tuhoutui kaatumiseen
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Hiihdon MM-kisojen kisaoppaasta löydät helposti kisojen ohjelman, lähetystiedot ja suorat lähetykset, kisauutiset sekä videoklipit.

Johanna Matintalon huippuhiihto päättyi todella karulla tavalla Oberstdorfin MM-hiihtojen avauspäivänä sprinttikilpailussa.

Matintalo oli ollut komeasti kolmas aamun karsinnoissa ja aloitti erävaiheessa alkuerän vahvasti.

Hän oli viimeistä edelliseen mutkaan asti kärjessä ja menossa jatkoon, kunnes kaatui.

– Kaiken piti olla kunnossa ja viimeisen päälle. Hänellä oli hallinta. Jatkopaikka oli otettavissa, Ylen selostaja Jussi Eskola arvioi.

Myös asiantuntija Kalle Lassila oli sitä mieltä, että Matintalo oli erittäin todennäköisesti menossa 12 parhaan joukkoon.

– Tilanne ei näyttänyt sen erikoisemmalta kuin, että oli pehmeää lunta. Jalat lähti väärään suuntaan. Suoritus päättyi mahalaskuun. Todella harmillista, Lassila sanoi ja mietti, että tilanteessa sisäsuksi lähti liikaa oikealle pehmeässä lumessa.

– Sen jälkeen tilannetta oli vaikeaa korjata. Pehmeässä lumessa suksen suuntaaminen on tärkeää.

Matintalo oli etukäteen tiennyt, että viimeinen lasku oli haastava.

– En ole nähnyt hidastuksia, mutta tuntui suksen kärjen haukanneen sohjoon. Lensin pesäpallosyöksyn naamalleen. Housut tuli myös täyteen lunta, kun on kaksiosainen kisa-asu. Syöksyttiin ihan kunnolla, Matintalo sanoi Yle Urheilulle.

Matintalo kaatui pehmeässä lumessa mutkan sisäkurvissa. Hän otti tilanteessa mielestään hallitun riskin.

– Tiesin, että liikaa ulkoa tullessa ja ottaessa varman päälle tulisi joku sisäkautta ohi. Oli pakko tulla kurvi mahdollisimman hyvin, jos haluaa jatkopaikasta taistellessa. Tällä kertaa oli epäonnea ja huonoa tuuria matkassa, Matintalo harmitteli.

Lue lisää:

Kärjestä MM-sprintissä syöksynyt Johanna Matintalo pelasi riskillä – nieleskeli pettymystään: "Eiköhän kaikki osaa päätellä, miltä tuntuu"

Norjalaislehti: Aleksandr Bolshunov sai Salpausselän törkytempustaan sakot ja on erityistarkkailussa viidessä kilpailutapahtumassa

Yle seurasi toista MM-kisapäivää: Katri Lylynperä hiihtosprintin kahdeksas, Julia Kykkänen mäen 29:s

MM-sprintistä odotetaan mössökelikatastrofia, jossa lähtönumerollakin on väliä – "Tuollaisessa spesiaalikelissä tehdään kalustolla eroa"

Aleksandr Bolshunovin romanttinen ele teki suomalaishiihtäjiin vaikutuksen talvipakkasissa 2019 – Venäjän ykköstähti luottaa elämässään vain harvoihin ja valittuihin

Suosittelemme