Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kärjestä MM-sprintissä syöksynyt Johanna Matintalo pelasi riskillä – nieleskeli pettymystään: "Eiköhän kaikki osaa päätellä, miltä tuntuu"

Johanna Matintalo oli hiihtämässä uransa parasta sprinttiä Oberstdorfin MM-kisojen, kunnes kaatui alkueränsä loppuhetkillä.

Katso Matintalon kaatuminen kuvaa klikkaamalla!
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Hiihdon MM-kisojen kisaoppaasta löydät helposti kisojen ohjelman, lähetystiedot ja suorat lähetykset, kisauutiset sekä videoklipit.

Johanna Matintalo joutui pettymään MM-hiihtojen avauspäivänä sprinttikilpailussa, vaikka aloitti päivän vahvasti. Matintalo oli aamun karsinnoissa kolmas ja omassa alkuerässään kärjessä ennen toiseksi viimeistä mutkaa. Matintalo olisi ollut ennen kaatumista vahvasti menossa välieriin ja 12 parhaan joukkoon.

Matintalon mukaan hän selvisi kaatumisestaan ilman loukkaantumista.

– Enemmän tuli henkisiä vammoja. Hiihto tuntui hyvältä. Olin aika hyvällä paikalla. Totta kai tämä harmittaa. Olisi ollut hyvät mahdollisuudet päästä jatkoon, Matintalo sanoi Yle Urheilulle.

Matintalo oli etukäteen tiennyt, että viimeinen lasku oli haastava.

– En ole nähnyt hidastuksia, mutta tuntui suksen kärjen haukanneen sohjoon. Lensin pesäpallosyöksyn naamalleen. Housut tuli myös täyteen lunta, kun on kaksiosainen kisa-asu. Syöksyttiin ihan kunnolla, Matintalo sanoi.

Matintalo kaatui pehmeässä lumessa mutkan sisäkurvissa. Hän otti tilanteessa mielestään hallitun riskin.

– Tiesin, että liikaa ulkoa tullessa ja ottaessa varman päälle tulisi joku sisäkautta ohi. Oli pakko tulla kurvi mahdollisimman hyvin, jos haluaa jatkopaikasta taistellessa. Tällä kertaa oli epäonnea ja huonoa tuuria matkassa, Matintalo harmitteli.

Matintalolle kaatuminen oli luonnollisesti kova pettymys.

– Hiihto ja kunto on tuntunut hyvältä. Eiköhän kaikki osaa päätellä, miltä tuntuu. Laidasta laitaan tänäänkin, Matintalo nieskeli pettymystään.

Matintalo oli menossa selvästi uran parhaaseen sijoitukseensa aikuisten kansainvälisissä kisoissa sprintissä. Hän on ollut maailmancupin sprinteissä parhaimillaan 16:s alkuvuodesta Tour de Skillä Val di Fiemmessä.

Lue lisää:

Katso, miten Johanna Matintalon unelmahiihto MM-avausmatkalla tuhoutui viime hetkien kaatumiseen – "Kaiken piti olla kunnossa"

Yle seurasi toista MM-kisapäivää: Katri Lylynperä hiihtosprintin kahdeksas, Julia Kykkänen mäen 29:s

Suosittelemme