Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Koronasulku myllää urheiluseurojen toimintaa – epävarmuus kuormittaa seuroja

Kolmen viikon keskeytys vaikuttaa seuroihin eri tavoin esimerkiksi kisakauden vaiheesta riippuen.

Lähikuvassa kaksi salibandymailan lapaa ja pallo
Urheiluseurat ovat siinä mielessä eri tilanteessa kuin keväällä 2020, että etäharjoittelusta on jo kokemusta. Kuvituskuva. Kuva: Mostphotos
Ilona Pesu
Avaa Yle-sovelluksessa

Kolmen viikon koronasulku tuo epävarmuutta urheiluseurojen toimintaan.

Hallitus kertoi torstaiaamuna, että sillä on valmius ottaa käyttöön poikkeusolot kolmeksi viikoksi 8.–28. maaliskuuta. Sulku tuo muiden toimenpiteiden ohellakeskeytyksen yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastuksiin.

Aluejohtaja Sakari Pusenius Etelä-Karjalan liikunta ja urheilu ry:stä sanoo, että harrastustoiminnan keskeytys tuo urheiluseuroille ylimääräistä kuormitusta.

– Oli kyse sitten hallitusten jäsenistä, valmentajista tai muista, joita seuratoimintaan kuuluu, heille tietynlainen epävarmuudessa eläminen on rasittavaa, Pusenius sanoo.

Keskeytyksen vaikutukset seuroille riippuvat hänen mukaansa esimerkiksi seuran koosta, lajista ja siitä, missä vaiheessa esimerkiksi kilpailukausi on.

Myös talousvaikutuksia on odotettavissa etenkin, jos seuralla on kiinteitä tila- tai henkilöstökuluja. Seurojen talous voi olla tiukoilla jo ennestään koronavuoden jäljiltä.

– Toisaalta ajattelen myöskin siltä kannalta, että saadaan nyt kerralla tautia pysäytettyä ettei toiminta jatkuisi rajoituksilla ikuisuuksiin, Pusenius pohtii tilannetta.

Kolmen viikon sulkuun siirtymistä helpottaa hänen mukaansa se, että tilanne on tuttu keväältä 2020. Seuroilla on jo valmiina esimerkiksi materiaaleja, joita nuorille voi toimittaa itsenäistä harjoittelua varten. Pusenius uskoo, että myös esimerkiksi lajiliitoilta voidaan saada toimintaohjeita aiempaa nopeammin, kun tilanteesta on jo kokemusta.

Koronasulun ohella Etelä-Karjalassa odotetaan tarkempaa tietoa koronaepidemian leviämisvaiheen rajoituksista. Maakunta siirtyi leviämisvaiheeseen torstaina.

Lue myös:

Etelä-Karjala on nyt korona leviämisvaiheessa – asiantuntija kertoo, mikä maakunnassa nyt muuttuu?

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Etelä-Karjalassa

Suosittelemme sinulle