Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Katso MM-sprintin kohukolarit! Norjalaishiihtäjä haukkui kaksoissiskonsa idiootiksi – Ylen selostamosta kritiikkiä ahneelle italialaiselle

Lotta Weng ei päässyt MM-finaaliin ja syytti siitä kaksoissiskoaan Tiril Udnes Wengiä. Miehissä Italian Francesco De Fabianin toiminta ihmetytti.

Norjan kaksoissisaret kolaroivat MM-sprintissä
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Hiihdon MM-kisojen kisaoppaasta löydät helposti kisojen ohjelman, lähetystiedot ja suorat lähetykset, kisauutiset sekä videoklipit.

MM-sprinteissä nähtiin Oberstdorfissakin jälleen paljon dramaattisia tilanteita. Suomalaisittain puhuttavin tilanne oli Johanna Matintalon kaatuminen. Norjassakin otettiin kierroksia.

Naisten välierässä 24-vuotiaat kaksoissiskot Tiril Udnes Weng ja Lotta Udnes Weng kolaroivat.

Tiril Udnes Weng voitti kolarista huolimatta välierän. Lotta Udnes Wengille kävi huonommin. Hän jäi eränsä viimeiseksi. Tulistunut Lotta Weng latoi kovaa tekstiä Norjan yleisradioyhtiö NRK:n haastattelussa.

– Minulla on kaksoissisko, joka on joskus idiootti. En tiedä tarkkaan, mitä tapahtui. Tämä olisi pitänyt välttää, Lotta Udnes Weng sanoi.

Tiril Udnes Weng jätettiin finaalin viimeiseksi, mutta Lotta Weng ei päässyt kaksoissiskonsa takia edes taistelemaan MM-sprintin loppuhuipennuksessa.

– Tiril tuli liian lähelle minua käännöksessä. En olisi voinut tehdä mitään eri tavalla. Hän astui suksieni päälle, Lotta Udnes Weng sanoi.

Hänen mielestänsä tilanne oli kaksoissiskon vika.

– Hän ei kehdannut katsoa minuun päin, kun olin päässyt maaliin. Uskon, että hän tietää tehneensä virheen. Oli niin tarpeetonta, Lotta Udnes Weng sanoi.

Tiril Udnes Weng uskoo, että hänen kaksoissiskonsa rauhoittuu nopeasti. Tiril ei uskonut, että Lotta-sisko olisi päässyt muutenkaan jatkoon MM-finaaliin.

Lotta Udnes Weng myönsi, että hänellä olisi ollut vaikeaa MM-finaalissa. Hän kuitenkin muistutti, että tilanne ei auta Norjan kovassa kilpailutilanteessa. Hän pelkää parisprinttipaikkansa puolesta.

– Minulla oli haaveena kisata siinä. Tiedän, että mahdollisuuteni evät olleet suuret. Minun olisi pitänyt vakuuttaa tänään, Lotta Udnes Weng sanoi.

Miehissä ahneus kostautui

Katso De Fabianin aiheuttama kolari!

Miesten puolella nähtiin myös esimerkki ahneudesta. Italian Francesco De Fabiani kolaroi Tshekin Ondrej Cernyn kanssa ylämäessä. Maalissa De Fabiani heristeli ärsyyntyneenä sormiaan.

Ylen selostamossa De Fabianian reaktiota ei täysin ymmärretty.

– Jos hanuri on 48 senttiä, et mene 30 sentin saumasta läpi, Ylen selostaja Jussi Eskola tylytti.

– Ei tuollaisesta raosta kerta kaikkiaan mahdu, asiantuntija Kalle Lassila jatkoi.

Lue lisää:

Rannevaivainen Eero Hirvonen sivuun – nuorten MM-nelonen korvaa perjantaina

Katri Lylynperä teki oikeita peliliikkeitä, kun jäi vielä pari viikkoa sitten Suomen kärjestäkin valovuoden – Sami Jauhojärvikin ihasteli: "Päivän hiihtopommi"

Ruotsin hiihtotähti ihmetytti käsittämättömällä tempullaan MM-finaalissa – Ylen asiantuntija löysi oudolle ratkaisulle syyn Norjan ylivoimasta

Kärjestä MM-sprintissä syöksynyt Johanna Matintalo pelasi riskillä – nieleskeli pettymystään: "Eiköhän kaikki osaa päätellä, miltä tuntuu"

Katso, miten Johanna Matintalon unelmahiihto MM-avausmatkalla tuhoutui viime hetkien kaatumiseen – "Kaiken piti olla kunnossa"

Suosittelemme sinulle