Hyppää sisältöön

Rankasti pettynyt Ruotsin hiihtotähti Linn Svahn osoitti temperamenttiaan sprinttikisan jälkeen – käveli kisa-alueelta hotellille

Linn Svahn antoi ainoastaan yhden, lyhytsanaisen, haastattelun Oberstdorfin MM-sprinttipettymyksen jälkeen.

Linn Svahn
Linn Svahn on voittanut tällä kaudella neljä maailmancupin sprinttiä. Oberstdorfin MM-sprintissä hän joutui kuitenkin pettymään. Kuva: Lehtikuva / Emmi Korhonen
Anu Karttunen

Linn Svahn oli naisten MM-sprintin ennakkosuosikki, sillä hän oli voittanut kolme edellistä perinteisen hiihtotavan sprinttikisaa ennen Oberstdorfia. Ruotsalainen koki kuitenkin karun kohtalon, sillä hänen kisansa päättyi jo välieriin.

Kovasta temperamentistaan tunnettu Svahn, 21, ei halunnut epäonnistumisensa jälkeen jäädä puimaan kisaa ja 11. sijaansa median edustajille. Hän antoi pikaiset kommentit SVT:lle (siirryt toiseen palveluun) ja paineli sen jälkeen pikaisesti haastattelualueen läpi Ruotsin huoltorekalle. Norjalaisen TV2:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan Svahn tarvitsi tämänkin jälkeen mietintäaikaa, sillä hän käveli aina joukkueen majapaikkaan asti.

Svahn kertoi SVT:lle, ettei välierähiihdossa tapahtunut mitään erityistä ja seuraavaksi hän aikoo soittaa valmentajalleen Ola Ravaldille. Kaksikko olikin puhunut puhelimessa puolen tunnin verran.

Ravaldin mukaan Ulricehamnin maailmancupin sprintin kaatuminen saattoi vielä vaikuttaa Svahnin suoritukseen.

– Hänellä on ollut suuri tavoite koko tämän kauden, ja kun hän kokee, ettei keho toimi niin kuin pitäisi eikä hän ole siellä, missä pitäisi, on hän pettynyt, Ravald kertoi SVT:lle.

Svahnia on pidetty enimmäkseen sprintterinä, mutta hän on tällä kaudella osoittanut pystyvänsä koviin suorituksiin myön normaalimatkalla. Hän on nimittäin voittanut jo kaksi kertaa 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisan. Oberstdorfin MM-kisoissa Svahnilla voi siis olla mahdollisuus ottaa mitali viidellä matkalla.

Lue myös:

Katso MM-sprintin kohukolarit! Norjalaishiihtäjä haukkui kaksoissiskonsa idiootiksi – Ylen selostamosta kritiikkiä ahneelle italialaiselle

Katri Lylynperä teki oikeita peliliikkeitä, kun jäi vielä pari viikkoa sitten Suomen kärjestäkin valovuoden – Sami Jauhojärvikin ihasteli: "Päivän hiihtopommi"

Ruotsin hiihtotähti ihmetytti käsittämättömällä tempullaan MM-finaalissa – Ylen asiantuntija löysi oudolle ratkaisulle syyn Norjan ylivoimasta

Kärjestä MM-sprintissä syöksynyt Johanna Matintalo pelasi riskillä – nieleskeli pettymystään: "Eiköhän kaikki osaa päätellä, miltä tuntuu"

Katri Lylynperä paras suomalainen – Ruotsi juhli naisissa, Norja nappasi kolmoisvoiton

Katso jättiyllätys: Ruotsin voittamaton supertähti kaatui kotikisassa, silmäkulma aukesi – “Ihan oma virhe”

Suosittelemme sinulle