Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Poliisi tutkii: Tampereen yläkoulussa oppilas pahoinpideltiin sairaalaan – moni kuvasi tekoa videolle eikä puuttunut, epäillyt tyttöjä

Rikoksesta on epäiltynä useita tyttöjä. Poliisi tutkii videon jakamista yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisenä.

Poliisiauto, jonka ikkunasta heijastuu puita.
Kuvituskuva. Kuva: Risto Koskinen / Yle
Anu Leena Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Oppilas pahoinpideltiin Tampereella koulupäivän aikana. Poliisi tutkii Tampereella yläkoulussa torstaina aamupäivän aikana tapahtunutta tekoa pahoinpitelynä sekä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisenä.

Kouluväkivalta on tapahtunut Hatanpään yläkoulussa. Uhri joutui käymään sairaalassa tapauksen jälkeen.

Asiasta ilmoitettiin hätäkeskukseen.

Nuorten väkivalta on herättänyt paljon keskustelua viime aikoina.

Tampereen tuoreesta rikoksesta on epäiltynä useita lapsia tai nuoria, joista yksi on toiminut poliisin mukaan varsinaisena pahoinpitelijänä. Kaikki rikoksesta epäillyt ovat tyttöjä.

Järjellistä syytä väkivallan motiiville ei ole löytynyt, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Antti Uusipaikka kertoo Ylelle.

Poliisi on kuulustellut tai parhaillaan kuulustelee tapahtumassa paikalla olleita tai muita osallisia. Varsinaisen teon lisäksi myös avunannosta tai yllytyksestä rikokseen voi saada rangaistuksen.

Rikosta on seurannut useita nuoria, joista moni on kuvannut tekoa yrittämättä puuttua tapahtuneeseen, saati suojella uhria. Uhria loukkaavan pahoinpitelyn kuvaamisella ja videon levittämisellä satutetaan ihmistä usein yhtä paljon kuin itse väkivaltarikoksella.

– Seurauksia voi mieltää kuvittelemalla itsensä vastaavan videon kohteeksi, poliisi muistuttaa tiedotteesta.

Videoita levitetty

Pahoinpitelyrikoksesta on kuvattu videoita, joita on levitetty sosiaalisessa mediassa. Videota levittämällä ja jakamalla voi syyllistyä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen, poliisi muistuttaa.

– Jakajia on laajasti, koska video on levinnyt, Uusipaikka sanoo.

Esitutkinnassa tutkitaan myös tätä. Poliisille ei tarvitse ilmoittaa puhelimeesi jaetusta videosta, koska poliisi tutkii myös videon levittämistä käynnissä olevassa esitutkinnassa.

Pahoinpitelyrikoksen rangaistusasteikko on vähintään sakkoa ja enintään kaksi vuotta vankeutta.

Hatanpään koulun rehtori Mari Parviainen vahvistaa tapahtuneen. Hänen mukaansa vanhemmille on kerrottu asiasta Wilmassa, muuten poliisi kommentoi tapausta julkisuuteen.

Lue lisää:

Kostoreissuja, hoitoa vaativia vammoja, kiristystä, joukkotappeluvideoita – Yle selvitti, millaista kouluväkivalta on suuressa lähiössä

Vanhemmat huolissaan Suomen kouluväkivallasta: "Kenelläkään koulun aikuisella ei ole lupa katsoa pois"

Suosittelemme