Hyppää sisältöön

MM-hopeaan totutellut Ilkka Herola: "Onneksi mäkiosuus oli vähän heikko, niin uskallettiin ottaa riskiä suksien suhteen"

Ilkka Herola päätti 14 vuoden kuivan kauden suomalaisessa yhdistetyssä. Superhiihto nosti siilinjärveläisen MM-hopealle.

Ilkka Herola juhlii MM-hopeaa Kuva: Getty Images

Vasta 13:ntena latuosuudelle lähtenyt Ilkka Herola otti kärkeä kiinni 32 sekuntia ensimmäisellä 1,6 kilometrillä. Loppu olikin yhtä juhlaa Puijon Hiihtoseuran edustajalle, vaikka maailmanmestaruus jäi 0,4 sekunnin päähän.

– Ihan älytöntä, en osaa nyt oikein kuvata. Ei voi kuin ihmetellä. Yllätys tämä oli vähän itsellenikin. Hienolta tuntuu.

Hiihtopaikka oli mäkiosuuden jälkeen Herolan mukaan kaikki tai ei mitään -paikka.

– Kaksi viikkoa edellisestä kisasta, silloin varsinainen itseluottamus ikään kuin puuttui ja siksi joutui vähän katsomaan. Ei tuntunut todellakaan kisan puolivälissä siltä, että olisi mahdollisuuksia. Yllättäen huomasin, että tulin loppusuoralle ensimmäisenä.

Ilkka Herola
Katso dramaattinen loppuratkaisu kuvaa klikkaamalla!

Suksea Herola kehui auliisti.

– Tuumaakaan ei tarvinnut tehdä turhaa työtä. Olihan se yhtä urheilun juhlaa. Kisasukset olivat sellaiset, että tänään otettiin ne vasta ensimmästä kertaa testiin ja luotolla sitten alle. Onneksi oli mäkiosuus vähän heikko, niin uskallettiin ottaa riskiä ja ne käyttöön, Herola virnisti.

Jatkosta Herola ei vielä halunnut puhua.

– Ajattelin nauttia tästä tämän päivän ja sanotaanko näin, että tulospaineet loppuivat tähän. Näytin ainakin itselleni, että olin oikeaan aikaan kunnossa, Herola iloitsi.

Lue myös

Elä uudelleen, kuinka Ilkka Herola otti riskillä MM-hopeaa! Ylen asiantuntija herkistyi: “Oltiin aika syvissä vesissä"

Upea nousu! Ilkka Herolalle MM-hopeaa: "Jo oli aikakin"

Muistatko vielä Ilkka Herolan valmentajan rajun tilityksen Bahama-reissuineen? Elä uudelleen Suomen yhdistetyn aiemmat MM-mitalihetket

Suosittelemme sinulle