Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Jokerit saa mieluisan vastustajan pudotuspeleissä – Hartikaiselle KHL:n maali- ja pistepörssin kakkossijat

Lokomotiv Jaroslavl on ollut jo vuoden verran Jokereille suotuisa vastustaja.

Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki mietteliäänä.
Jokerit kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Lokomotiv Jaroslavlin. Kuva: Lehtikuva
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekkoliiga KHL:n länsilohkossa viidenneksi sijoittunut Jokerit kohtaa pudotuspelien avauskierroksella viime kevään tapaan Lokomotiv Jaroslavlin. Jokereiden pudotuspelivastustaja varmistui vasta runkosarjan päätöskierroksella, kun Moskovan Dinamo voitti Kunlun Red Starin 5–1.

Lokomotiv voitti samanaikaisesti Salavat Julajev Ufan 4–1, mutta ei pystynyt nousemaan niin ikään oman ottelunsa voittaneen Dinamon edelle.

Jokerit ja Lokomotiv kohtasivat myös viime keväänä pudotuspelien avauskierroksella. Tuolloin Jokerit eteni ottelusarjasta jatkoon otteluvoitoin 4–2 juuri ennen kauden keskeyttämistä. Jokerit on jatkanut henkistä yliotettaan myös tämän kauden runkosarjassa. Neljästä keskinäisestä pelistä Jokerit on voittanut kolme. Lokomotivia edustaa suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen.

Pudotuspelit alkavat 2. maaliskuuta. Jokerit ilmoitti aiemmin pelaavansa kaikki pudotuspeliottelunsa Venäjällä.

Teemu Hartikainen
Ufan Teemu Hartikainen pelasi loistavan runkosarjan. Kuva: AOP/Emil Hansson

Ufan suomalaisketju säväytti

Ufan Teemu Hartikainen taipui runkosarjan pistepörssin voittotaistossa lopulta Moskovan Dinamon Vadim Shipatshoville. Hartikainen lähti päätöskierroksella kuromaan kiinni Shipatshovin kahden pisteen etumatkaa, mutta jäi Lokomotivia vastaan ilman pisteitä.

Hartikainen oli tehoilla 28+36=64 sekä maali- että pistepörssin kakkonen. Shipatshovin saldo oli 20+46=66 ja maalipörssin voitti 38 maalilla Moskovan Dinamon Dmitrij Jashkin.

Ufan suomalaisketju oli KHL-runkosarjan valopilkku. Hartikaisen rinnalla pistepörssin kärkikymmenikköön ylsivät myös Markus Granlund (23+30=53) ja Sakari Manninen (19+33=52).

Harri Säterin Sibir Novosibirsk päätti kauden neljän ottelun voittoputkeen, mutta jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Säteri torjui lauantaina kauden päätöspelissä kaikki 43 laukausta 4–0-voitossa Automobilist Jekaterinburgia vastaan.

Lue myös:

Jokerit päätti KHL-runkosarjansa kolmeen peräkkäiseen kotivoittoon – "Ei oltu ihan terävimmillämme"

Suosittelemme