Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Runsaasti onnitteluja saanut Ilkka Herola otti ilon irti palkintojen jaossa – nosti yhden onnittelun ylitse muiden

Ilkka Herola vastaanotti hopeamitalinsa Oberstdorfin pimentyneessä illassa.

Ilkka Herola sai MM-hopeamitalinsa
Petri Sjöblom,
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdistetyn MM-hopeaa saavuttanut Ilkka Herola otti ilon irti palkintojenjaossa lauantai-iltana. Herola tuuletti palkintokorokkeella vapautuneesti, kun kultaa voittanut Norjan Jarl Magnus Riiber ja pronssia saanut Jens Lurås Oftebro ottivat mitalinsa vastaan hillitymmin.

– Se ei ole minulle niin arkipäiväistä olla tuolla podiumilla. En tiedä, ovatko Norjan kaverit niin tottuneita siihen, ettei tunnu miltään, Herola naurahti Yle Urheilun haastattelussa.

Herola harmitteli, ettei palkintojenjaossa voinut olla yleisöä mukana eikä tilaisuudesta näin ollut suuren urheilujuhlan tuntua. Hiljaisuudesta huolimatta Herolalla oli tunteet pinnassa.

Herola on kulkenut pitkän tien nuoresta suurlupauksesta MM-mitalistiksi. 16-vuotiaana maailmancupin debyyttinsä tehnyt kuopiolainen saavutti yhdeksän vuotta myöhemmin ensimmäisen henkilökohtaisen aikuisten arvokisamitalinsa. Vuorokausi suuren saavutuksensa jälkeen Herola oli pikkuhiljaa alkanut ymmärtää, mitä oli tehnyt.

– Tietenkin paljon työtunteja ja kaikennäköistä tähän tiivistyy, mutta tämä kuljettu matka on ollut hieno muutenkin. Tätä voi katsoa tyytyväisin mielin ja tämä on kruunu kaikelle. Nämä ovat olleet hienot yhdeksän vuotta ja toivottavasti on tästä eteenpäinkin.

Ilkka Herola
Kuva: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Herolalle on satanut paljon onnitteluja niin Suomen joukkueen sisältä kuin koti-Suomestakin. Hän on ollut tyytyväinen, että on herättänyt tunteita ja pystynyt tarjoamaan ihmisille hienon elämyksen.

– Sydäntä lämmittää perheenjäsenten, kavereiden ja matkalla mukana olleiden valmentajien onnittelut. Heillä on ollut kädet mudassa tämän asian kanssa pitkään, Herola kiitti, mutta nosti yhden onnittelun ylitse muiden.

– Sain ensimmäistä kertaa elämässäni henkilökohtaiset onnittelut tasavallan presidentiltä Sauli Niinistöltä. Se on hieno kunnianosoitus ja olen siitä kovin ylpeä.

Herola ei kauaa ehdi fiilistellä hopeamitaliaan, sillä jo huomenaamulla on ohjelmassa yhdistetyn joukkuekilpailu. Herola pääsee starttaamaan loppuihin kisoihin ilman paineita.

– Tiedän, että olen hyvässä kunnossa. Vain taivas on rajana. Parempaa tilannetta ei voi toivoa. Apina on pudotettu selästä ja voin jatkaa kevyellä mielin. Mitali ei paina selässä, hän vakuutti.

– Toivotaan, että tarvitsee useamminkin vierailla täällä palkintojenjaossa.

Lue myös:

Herolan MM-hopeasta seonneella päävalmentajalla oli vihdoin "palkkapäivä" – asiantuntijat avaavat hurjaa urakkaa tunteenpurkauksen takana

Kommentti: Suomen uusin urheilusankari paini monille nuorille tuttujen ongelmien kanssa – Herolan MM-mitalin pitäisi herätellä päättäjiä

Kaksi vuotta sitten synkät ajatukset kalvoivat Ilkka Herolan mieltä – nuori urheilija kasvoi kovalla tavalla MM-mitalistiksi: "Kaikki on valmistanut häntä siihen"

MM-hopea sai Suomen päävalmentajan villiksi – hämmästeli, miten Ilkka Herola teki mahdottomasta mahdollista: “Uskomaton urheilija”

Elä uudelleen, kuinka Ilkka Herola otti riskillä MM-hopeaa! Ylen asiantuntija herkistyi: “Oltiin aika syvissä vesissä"

Kommentti: Odotukset olivat vuosia kohtuuttomat – Ilkka Herolasta tuli MM-mitalisti heti, kun se oli oikeasti realismia

Upea nousu! Ilkka Herolalle MM-hopeaa: "Jo oli aikakin"

MM-hopeaan totutellut Ilkka Herola: "Onneksi mäkiosuus oli vähän heikko, niin uskallettiin ottaa riskiä suksien suhteen"

Suosittelemme sinulle